Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Toroki napok: újratöltve

Csongrád - Egy budapesti és egy szegedi rendezvényszervező cég, a Hung-Esszencia Kft. és az Elektro Party 2000 Bt. közösen nyerte el az elkövetkező három évre a csongrádi Körös-toroki napok megrendezésének jogát.
A győztes ajánlattevők nem tartottak igényt önkormányzati támogatásra, viszont számítanak az üdülőterület vállalkozóinak együttműködésére. A végleges program februárra lesz kész.

Minden korosztálynak színvonalas programokat ígérnek a csongrádi Körös-toroki napok rendezési jogáért kiírt pályázat győztesei. A fővárosi Hung-Esszencia Kft. és a szegedi Elektro Party 2000 Bt. tandemje három ajánlattevő közül lett befutó. A budapesti társaság képviselője, Sávai Tamás érdeklődésünkre elmondta, többször járt a Körös-torokban, és lapunkból értesült arról, hogy az önkormányzat rendezvényszervezőt keres a négynapos augusztusi fesztiválra. Átböngészték a sajtóban megjelent információkat, illetve a csongrádi honlapok fórumozóinak véleményét, s ez alapján állították össze pályázatukat. A Hung-Esszencia számára fontos volt, hogy olyan partnercéget talált Szegeden, amely rendelkezik helyismerettel a régióban.

Minden korosztálynak színvonalas programot ígérnek a fesztivál új szervezői.
Fotó: Tésik Attila

– Hamarosan saját logója és weboldala is lesz a Körös-toroki napoknak – nyilatkozta Sávai Tamás. A programkínálatról elmondta, több generáció igényeit is figyelembe kívánják venni, ezért például a koncertezők listájának összeállítása előtt kikérik a csongrádiak véleményét, ők vajon kit szeretnének látni, hallani. A végleges program január-februárra készül el. A győztes ajánlattevők nem tartottak igényt önkormányzati támogatásra, viszont számítanak az üdülőterület vállalkozóinak együttműködésére. A technikai és az anyagi feltételeket is maguk biztosítanák, bevételre elsősorban szponzori támogatásokból, pályázatokból, helypénzekből és kereskedelmi tevékenységből számítanak.

– A szerződés részleteit még pontosítani kell, de mi a pályázati kiírásnak megfelelően három évre tervezünk. Jövőre visszahoznánk a régi Körös-toroki napok varázsát, utána pedig tovább színesítenénk a programkínálatot – mondta Sávai Tamás.

Két színpad, mozi, főzőverseny

Terjedelmes programfüzért állított össze a győztes páros: a kempingbeli nagyszínpadon koncerteket és táncbemutatókat tartanának, illetve megfelelő szponzor esetén óriás kivetítőn élőben közvetítenék a torokban történteket. A parton kisszínpad állna, amely gyermekprogramok és családi versenyek színhelye lenne. Számos sportverseny mellett népművészeti bemutató és kirakodóvásár bővítené a programkínálatot, amiben környezetvédelmi foglalkozások, egészségügyi tanácsadások, mozi és főzőverseny is szerepel. A homokfövenyre óriáslabirintust álmodtak.

Olvasóink írták

 • 1. Varga Ádám 2007. november 15. 08:06
  „Csongrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete értesíti a város lakosságát, a városban érdekelt szervezeteket, hogy

  2007. november 23-án / pénteken / 15.00 órai kezdettel

  K Ö Z M E G H A L L G A T Á S T
  tart a Városháza dísztermében /Csongrád, Kossuth tér 7./.

  A Képviselő-testület várja a polgárok, szervezetek kérdéseit, javaslatait

  Akár a csendes hétvégékre is rákérdezhetünk. Minél többen vagyunk annál jobb!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fizetett, és a kutast is elütötte

Csongrád - Teletankolta Opeljét, majd fizetés nélkül lépett meg egy csongrádi benzinkútról egy… Tovább olvasom