Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Üdülést nyertek a gyerekek, de hiányzik a pénz fele

Csongrád - Országos első helyezést ért el a csongrádi Széchenyi-iskola egy csoportja az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány által életre hívott, Székely Kapuk–Zöld Kapuk programban.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A pályázaton több mint száz magyarországi és határon túli iskola indult, a csongrádiak a Csillagének a földért című, környezetvédelmi problémákat bemutató alprogramban vettek részt.

A környezetbarát módon működő háztartásról, az éghajlatváltozásról és az alkalmazkodó építészetről hat tablót készítettek, ezeket vándorkiállításon mutatták be.

Ha minden jól megy, Horvátországban, a dalmát tengerparton tölthet el egy hetet két felnőtt kísérő és a nyertes csapat 14 diákja, akik zömmel nehéz körülmények között élő vagy roma családok gyermekei.

Az első hellyel járó pénzjutalom az utazás összegének felét fedezi, ahhoz, hogy a gyerekek álma valóra váljon, fejenként még 120 euróra van szükség. A családok ekkora összeget nem tudnak előteremteni, információink szerint a nyaralás sikere külső segítségen múlik. Szerettük volna megkérdezni a projektben részt vevő pedagógusokat és a gyerekeket, de Váradi Gáborné, az összevont csongrádi intézmények vezetője nem járult hozzá a nyilatkozathoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem engedik el az idősek kezét

Az ország 30 települése, köztük Csongrád vesz részt a Segítő kezek programban. Tovább olvasom