Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 14°C | 24°C Még több cikk.

Új helyre költöztetik a csongrádi teheneket

Csongrád - A szomszéd tanyára, jobb körülmények közé költöztetik a bajba jutott marhaállományt a csongrádi tanyáról. Erről határozott a városházán tegnap az éhező jószágok miatt összehívott válságstáb. A beteg jószágok közül egy megint elpusztult.
Megfelelő körülmények közé, egy közeli istállóba költöztetik Gyovaiék állatait – így döntött a csongrádi önkormányzatnál felállított válságstáb. A polgármesteri hivatal, a rendőrség és az állat-egészségügyi hatóság képviselői tegnapi tanácskozásukon arról egyeztek meg, hogy a helyzet megoldása érdekében minden hatóság megteszi a szükséges intézkedéseket – tájékoztatta lapunkat a jegyző. Berkes Istvántól megtudtuk, újabb tehén hullott el tegnap reggelre a tanyán, így számuk 45-re csökkent. A főállatorvosi hivatalban nyilvántartásba veszik a marhákat. A rendőrség az állatok elkobzását javasolja az ügyészségnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvásárolnák a csongrádi éhező marhákat

Csongrád - Csütörtök délelőtt döntenek a csongrádi önkormányzatnál az országszerte elhíresült éhező tehenek sorsáról. Várhatóan értékesítik az állományt. Tovább olvasom