Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Új irodaépület a Masterfoodsnál

Új épületet adtak át a Masterfoods bokrosi telephelyén. Az iroda 860 millió forintból épült és háromezer négyzetméteres. A közel kilencszáz főt foglalkoztató vállalat jövőre újabb, milliárdos fejlesztést tervez.
Az új ingatlan csupán egyik eleme a bokrosi fejlesztési programnak. Fotó: Bíró Dániel
Az elmúlt héten még csak próbaüzemben működött a Masterfoods új irodaépülete Bokroson. A korábbi, konténerekből összeállított iroda mostanra teljesen kiürült, tegnap a huszonegyedik századi létesítmény minden szegletét birtokba vehették a cég dolgozói. A 860 milliós beruházás befejezésével újabb állomásához érkezett az állateledelgyár fejlesztési programja, amelynek következő lépése egy gyártósor bővítése lesz.

A töretlen fejlődésnek köszönhetően az elmúlt évtizedben folyamatosan növelte termelő kapacitását a Masterfoods Kft., s ezzel párhuzamosan áldozott a logisztikai és közlekedési fejlesztésekre. Ennek köszönhetően kamionparkoló és új raktárak is épültek az ezredforduló óta, tavaly pedig átadták a bokrosi elkerülő utat. Az építkezés költségének harmadát a multinacionális cég fedezte.

– Háromezer négyzetméteres, új irodaépületünkben helyett kapott egy kis bolttal ellátott étkező, illetve egy konyha, ahol naponta többfajta menü készül munkatársainknak – nyilatkozta lapunknak Fekete László, a beruházás vezetője. – A korábbinál jóval tágasabb öltözőket és több tárgyaló helyiséget, illetve egy egyterű irodát alakítottunk ki a létesítményben – tette hozzá. A tervezéskor figyelembe vették a következő beruházást is, így a jelenlegi zárt folyosó helyére, amely most az új irodát köti össze a csarnokokkal, új kamiondokkoló épül egy éven belül.

A 640 saját alkalmazottat és 200 „bérelt" munkatársat foglalkoztató bokrosi gyár a multinacionális társaság európai üzemei között az egyik legjobban teljesítő vállalkozás. A cég a beszállítókkal, a szolgáltató partnerekkel és a külsős karbantartókkal együtt több mint ezer embernek biztosít megélhetést. A soron következő, milliárdos nagyságrendű beruházás eredményeként vélhetően tovább bővülhet a foglalkoztatottak köre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunap a megújult tömörkényi moziépületben

Tömörkényen az eső sem tudta elmosni a szombati falunapot, amelyet az egykori moziban nyitottak meg.… Tovább olvasom