Délmagyar logó

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 20°C | 29°C Még több cikk.

Unokajárat

Felgyő - Ilyen a nyári szünet egyik utolsó napja, ami aztán örök emlék marad.
– Tavaly vettem. Eleve ilyet szerettem volna. Az interneten is keresgéltem, és végül itt jutottam hozzá, Felgyőn – mondta Kozma János a kis ketyeróról, amelyet csak így, kerekekkel, kiskocsival használ, rotációs kapaként még sosem. – A kapa, szépen bezsírozva, el van rakva otthon. Ezt csak azért vettük, hogy legyen mivel vinni az unokákat.

A nagyapával és unokáival Felgyő mellett találkoztunk. Lépésben haladtak, de így lehet nézelődni. Kirándulni indultak a közelbe, ahol már nem először jártak. Másfél-két kilométerre található egy használaton kívüli épület, amelynek sajátos a hangulata. A gyerekek, Bella, Peti, Lili és Ivett lelkesen mesélték, mi mindent lehet ott csinálni: mászkálni, bújócskázni, megnézni, megvan-e még az a fél csizma, amit legutóbb láttak – és főzni, bográcsban. A bográcsot és a belevalót a mama hozta később a társaság után, autóval. Paprikás krumpli kolbásszal, ezt tervezték ebédre.

Ilyen a nyári szünet egyik utolsó napja, ami aztán örök emlék marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 kilométerre viszik a cserszegi fűszerest Csongrádról

A fehér szőlőket szüretelik a csongrádi borvidéken, ahol január elején mínusz 22 fok volt, áprilisban pedig már a hajtásokat érte a fagy. Később is szélsőséges volt az időjárás, de úgy látszik, ez a növény mindent kibír. Tovább olvasom