Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Üvegbetonszobor: komplex DÉMÁSZ-válasz

Csongrád - Avatása óta vár a díszkivilágításra a csongrádi városközpontot ábrázoló bronzplasztika – írtuk kedden.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A posztamens üvegbetonból készült, amely akkor mutatná meg valódi szépségét, ha belülről ellátnák fényforrással. A város polgármestere szerint nem jutnak egyről a kettőre az áramszolgáltatóval, a talapzathoz még nem sikerült kihúzni a kábelt. Megkérdeztük az ügyről az EDF DÉMÁSZ-t.

A cégtől azt írták: őket a csongrádi önkormányzat csak a múlt év végén kereste meg azzal, hogy megvilágítást szeretnének. A sajtóosztály szerint ennek kialakítása komplex folyamat, amely körültekintő tervezést és építést jelent. Megerősítették, amit Kőrösi Tibor polgármestertől megtudtunk, a cég szerint is két műszaki megoldás létezik. Új mérőhelyet alakítanak ki a plasztikánál, vagy az önkormányzat saját intézményéből új vezeték kiépítésével biztosítják az áramellátását és a világítás vezérlését. A turistaszezon közeledtével azonban „az EDF DÉMÁSZ munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy az önkormányzattal egyeztetve a tavaszra elkészüljön a szobor díszvilágítása" – tájékoztatták lapunkat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi borvidék: 881 után 4367 tonna

Közel ötször annyi szőlő termett Csongrád megyében tavaly, mint egy évvel korábban, és Magyarországon három év alatt 8000 hektárral nőtt az ültetvények területe. Tovább olvasom