Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Vizsgálatot kér az új polgármester

Csongrád - Rendkívüli ülésen tárgyal a csongrádi képviselő-testület a város pénzügyi helyzetéről csütörtök reggel 9 órától.
Kőrösi Tibor polgármester előterjesztése szerint „az ingatag, kellően át nem gondolt folyamatban levő beruházások, benyújtott pályázatok ... negatív pénzügyi helyzetet teremtettek", a hitelek visszafizetése még a következő ciklus idején is terhet ró az önkormányzatra.

Kőrösi Tibor olyan javaslatot terjeszt a képviselők elé, hogy azoknál a folyamatban lévő munkáknál, projekteknél, ahol gond lehet a pénzügyi fedezettel, és a szükséges pluszforrást nem lehet megoldani a polgármesteri keretből, célvizsgálatot kell indítani, az Állami Számvevőszékkel közösen. A polgármester szándéka szerint ki kell deríteni többek között, hogy amikor az adott projektről határoztak, előtte megvizsgálták-e a várható következményeket; ha mulasztás történt, váljon világossá, ki hibázott, az illetőt pedig felelősségre kell vonni.

Olvasóink írták

 • 20. lapszemle 2010. október 28. 16:44
  „Mit is ír a1990. évi LXV. törvény, a helyi önkormányzatokról

  90. § (1) A helyi önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.”
 • 19. bambuska 2010. október 28. 12:44
  „mágnásmiska 2010.10.28. 10:17
  nyilvánvaló, hogy a jelenlegi alpolgármestereket nem fogják elmeszelni...mert a látszat ellenére...nem a városnak van polgármestere hanem a FIDESZNEK és a főnök nem Kőrösi hanem Papp Gabriella...az ítélet nem fogja Gyovai alpolgármestert elmarasztalni, kollektív egész testületet érintő ítélet pedig nincs. Csongrádon az elmúlt években ugyan Szoci polgármester volt , de a képviselő testület erős 11/7 arányú jobboldali többséggel működött. Nélkülük, a jóváhagyásuk nélkül még WC papírt sem lehetett venni a városban. Tehát a felelősség is az övék.Ezért nem értem mit/kit keresnek”
 • 18. triniti 2010. október 28. 11:22
  „1.: Látszik hogy jogász az új polgármester, azonnal perel... :-)
  2.: Mérlegelték már azt hogy az állami számvevőszék milyen eredményekre juthat, és azoknak mi a városra nézve a következménye? (Szenteshez csatolnak, mindenki járhat át ügyet intézni ...) Ez a csongrádi emberek érdekét szolgálja?
  3.:most elolvastam újra a cikket és az ítélet is benne van:"ha mulasztás történt, váljon világossá, ki hibázott, az illetőt pedig felelősségre kell vonni. "= az illetőt....nem a felelősöket, hanem az illetőt. Nem tudjátok véletlen kire gondolt?”
 • 17. mágnásmiska 2010. október 28. 10:17
  „Akkor már értem, hogy miért volt mindig olyan érzésem, miközben a testületi ülés közvetítését néztem - felvételről! - hogy egy nagycsaládi drámába kapcsolódtam bele. És érteni vélem "havasinő" felszólalását, amikor - azt hiszem járdalapok elosztása vagy valamilyen osztogatás számára nem kedvező volta miatt - kiakadva hozzászólt, hogy eddig ő megszavazott mindenkinek mindent, de mostmár elég volt stb. stb.

  Aztamindenit - folytatásos teleregény. Milyen okos Ternai, Somogyi, Tarr stb. hogy ebből kimaradt.

  Bambuska: "A városüzemeltetés Gyovai feladata volt. " Ez klasszikus. Ez olyan, mint a Tanú c. filmben az előre gyártott jegyzőkönyv egy mondata, amit el kell mondani színjátszásdiból a bíróság előtt. Nagyon jó! Kész van a jegyzőkönyv meg az ítélet is, mi meg itt tépjük a szánkat.”
 • 16. stevestrong 2010. október 28. 08:05
  „Igen, a saját zsebükben miért is turkálnának, hagyják abba a parasztvakítást, és kezdjenek el dolgozni a városért, ahonnan kapják a fizetésüket!”
 • 15. kicsen 2010. október 27. 22:43
  „"kicsit" nagynak tűnik a cipő ! minden adott, lehet bizonyítani ! O Képviselő Úrnak Felgyő okán rengeteg szabad ideje van, izgalommal várjuk igéreteit!”
 • 14. bambuska 2010. október 27. 19:21
  „ha nem lenne kellően világos amit írtam:
  az elmúlt nyolc évben a Fidesz az MSZP -vel nagykoalícióban NAGYKOALÍCIÓBAN!!!!!! vezette a várost a FIDESZ minden költségvetési kiadást és felesleges és pazarló beruházást megszavazott , sőt kezdeményezett annak fejében, hogy részesedjen a hatalomból. A városüzemeltetés Gyovai feladata volt. Ő irányította a beruházásokat, az ő szervező munkájának eredménye a városban folyó idióta útfelújítás, és a fia kivette a részét a kukák eladásából a hulladékhasznosítási "nagy" projektból Az alpolgármester úr fizetése az elkövetkező négy évben járulékokkal és költségtérítéssel együtt 35 millió Ft -ba kerül a városnak a társadalmi megbízatású alpolgármester asszony "csak" 30 millió forintot visz el a város kasszájából ez (hetvenöt )75 millió Ft ez nem hiányzik ? miközben az elmúlt évek összes rossz döntéséért jórészt Ők a felelősek!!!!!! ezért nincs értelme az "ál" vizsgálatnak hiszen ott ülnek a polgármester úr mellett a felelősök!!!!! Illetve nekik minden elköltött fillérről tudomásuk volt/van csak el kell mesélniük a polgármesternek! A hivatal dolgozói "csak" végrehajtották az Ő idióta döntéseiket.Az eredmény ismert !Kedves bambuszka!
  Szóval remélem megtalálják a felelősöket!!! KERESSÉK!”
 • 13. mágnásmiska 2010. október 27. 17:39
  „Szerintem meg nem lesz könnyű neki, ha véget ér a vizsgálat, és rájön, hogy mindennek maradnia kell a régiben, hiszen ugyebár a képviselőket nem válthatja le, és hiába rúgják ki a takarítónőt meg a portást, attól még a helyzet ugyanaz marad.

  Hejjj de nem irigylem! Pedig megmondta kónbácsi: hogyha a kupleráj nem megy, nem a bútorokat kell kicserélni, hanem a ...”
 • 12. keletaru 2010. október 27. 17:37
  „Ezért nem kell a politikában a " JÓZAN PARASZT ÉSZ " mert számára felfoghatatlan lenne ami itt történt/-ik . Értünk ......??? Üdv Kuci”
 • 11. bambuszka 2010. október 27. 13:25
  „Azért mégiscsak igaza van,hogy átvizsgálja azt amit még évekig visz a hátán!”
 • 10. Dulszinea 2010. október 27. 12:44
  „Én is szeretnék megszavazni magamnak 120ezer nettót! Nem kell több- de ennyi jól esne! A 68ezer helyett tök jól hangzik! :)”
 • 9. bambuska 2010. október 27. 10:24
  „Milyen vizsgálat?
  először is évekig fog tartani, másodszor , az elmúlt 4 évben jobboldali többség volt a városban , a jobboldal meghatározó politikusai most is ott ülnek kiegészülve"Sanyi bácsival". Gyovai intézte az idióta karácsonyi vásártól a városüzemeltetésig az összes elb..... beruházást, a költségvetést a társadalmi polgármester asszony vezetésével a Fideszesek fogadták el ,cserébe a nem kis fizetésekért és pozíciókért. Kezdjék magukon a vizsgálódást sorban Gyovai, Papp, Héja, Nagypál, Murányi, és már meg is vannak a felelősök! RAJTA!!!!! Bedő csak vezette őket az orruknál fogva, helyesebben a zsebüknél fogva, de mindent ők szavaztak meg! Jó vizsgálódást polgármester úr!”
 • 8. triniti 2010. október 27. 08:30
  „Én sajnos a versenyszférából tudom milyen volt az elmúlt 20 évben a pályáztatási rendszer. A rendszerben ismerősnek, B rendszerben pénzért, C rendszerben A+B nek. Azt is tudom, hogy nem lehet előre tervezni, mert a pályázati feltételeket a beadás után is megváltoztatták!!! Emiatt váltottuk ugye őket le...

  De azt nagyon sajnálom, hogy a mostani politikusoknak erre egyáltalán nincs rálátásuk. Ugye az állami szféra, mindig utal, nincs motiváció gazdasági érdekek...És amit ennél is jobban sajnálok az az, hogy ezek a politikusok akik most ott ülnek se képzettség, se végzettség, gazdasági tudás nélkül lázítanak, pedig dolgozniuk kellene!
  Márpedig ha most évekig elszámoltatnak akkor hogy lesz januárban egy csomó új munkahely? Jobb megélhetése az embereknek? Meddig lehet ezzel betömni az emberek pofáját? Ennyi elég? Tényleg ez a legfontosabb feladat amit el kell végezni?
  Igen, tudjuk, hogy Bedőre akarnak mindent fogni, de biztos, hogy ez a jó út?”
 • 7. mágnásmiska 2010. október 26. 19:45
  „Azért még mindig jobb, ha magyarannát hívja segítségül, mint nagypált... Ámbár az előző testületből is vannak még ott néhányan, lehet azokat is kérdőre vonni, hogyan szavaztak.

  Különben meg nem lehet itt okosnak lenni: a választások előtt azon hőbörögtek egyesek, hogy nincs munkahely, a díszburkolatot nem lehet megenni stb.
  Tessék: aki hibázott annak nem lesz munkahely, pénz nincs, tessék mégiscsak gusztálgatni azokat a burkoló köveket.”
 • 6. bocko71 2010. október 26. 19:14
  „körösi NEM TUD EGYEDÜL DÖNTENI, KELL HOZZÁ magyar anna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. Juccus 2010. október 26. 12:32
  „Na ja, a "polgármesteri keretből" először megemelték a saját fizetésüket, kreáltak egy felesleges alpolgármesteri pozíciót, ami szintén nem kevés kiadással jár, aztán meg sopánkodunk, hogy nincs pénz LOL

  Na de nem baj, nemsokára jön az új jegyző-báb Szentesről, akire rámutat a polgármester azt fogja majd felelősségre vonni, aki más nézőpontot képvisel az kezdheti magát igen kicsire összehúzni.”
 • 4. lapszemle 2010. október 26. 09:37
  „A médiákból értesülve a FIDESZES testületek,Polgármesterek súlyos örökséget örököltek az elmúlt 8 év szoc-lib kormánynak és Polgármestereinek köszönhetően,ezért a legtöbb helyen ÁSZ vizsgálatot kérnek, annyi a baj és a feladat,hogy ezzel ha lenne kettő ÁSZ szervezet az apparátusa akkor sem tudna megbirkózni,emiatt nem kellene sokat várni párhuzamosan mehet a kettő vizsgálat,mert ha,az új Polgármester nem tesz gyors és hatékony intézkedést ennek hiányában a felelősség az Ő vállára száll vissza.”
 • 3. keletaru 2010. október 26. 08:21
  „Éééééés akkor mi lesz ? Ha netán ki derül valami , titkosítják tessék mondani ? Mert az előző ciklusból bent maradt 2/3-d nem igen hiszem emlékszik mit nyomkodott . Nyilván való nagy taps övezné ha elszámoltatás meg lenne, csak a jobb oldaltól nehogy sok futó áldozatot követeljen , amit gyalogra cserélnének utána !!! Mert ugye a sakkban fekete fehér minden ,ott nincs így meg úgy !!!! Ha bástya van soron leveszik nincs helyette más !! Üdv Kuci”
 • 2. lapszemle 2010. október 26. 07:25
  „Tájékoztatom a Tisztelt csongrádi fórumozókat, hogy amint tapasztalhatták a Csongrád.hu oldalon profiltisztítás címén megszűnt a Fórum. Ettől függetlenül véleményeiket megírhatják a www.csongrad.net honlap Fórum oldalán az elmúlt időszakban beküldött véleményeik sem vesztek el.
  További konstruktív hozzászólásokat kívánok.”
 • 1. lapszemle 2010. október 26. 06:43
  „Az előterjesztésben szereplő adatok alapján minden vizsgálódás nélkül meglehet inditani az önkormányzati tulajdon hütlen kezelése cimén ismeretlen tettes ellen a feljelentést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A biztosító ``szájíze``

Csanytelek - Fodorék házát 15 millióra árazta be a biztosító, ekkora érték után fizették a díjat.… Tovább olvasom