Életstílus

2009.05.31. 09:01

Az elődöntőkkel folytatódik a Nemzeti Vágta

Vasárnap megkezdődik a küzdelem 90 magyar település között az ország legjobb lovasa címért. A Nemzeti Vágta második napján 15 elődöntőt rendeznek a budapesti Hősök terén, de lesz Kishuszár Vágta és Tüzes Vágta éjszakai lovas parádé is.

A lovas futamok mellett az induló települések is bemutatkoznak az Andrássy úton felállított pavilonokban, az Ország konyhában pedig tájjellegű ételeket kóstolhatnak az érdeklődők.

A háromnapos lovas ünnepen kilencven magyar település legjobb lovasai mérhetik össze tudásukat. A tavalyihoz hasonlóan a futamokat 6-6 indulóval rendezik, az előfutamokból a középdöntőbe, majd a döntőbe jutnak a legjobbak. Változás is van: a sérülések, balesetek elkerülése miatt minden indulónak kötelező lesz a teljes felsőtestet védő gerincvédő, a tavalyinál nagyobb ív lesz az első balkanyarban és hosszabbak lesznek a védőszivacsok is. Első alkalommal rendezik meg a Kishuszár Vágtát, amire 10-16 évesek nevezhetnek maximum 138 centiméter marmagasságú pónikkal, este 9 órától pedig a Tüzes Vágta visz fényt az éjszakába.

A lovasprogramokhoz kapcsolódóan idén is bemutatkozhatnak az ország települései, az Ország konyhája nevű programsorozatban pedig helyi specialitásokat lehet megkóstolni. A rendezvény ingyenes, mindössze a dísztribünre kell jegyet váltania annak, aki onnan nézné az eseményeket. A vonattal érkezőknek pedig csak az odaútért kell fizetniük, hazafelé már díjmentesen utazhatnak a Vágta helyszínén lepecsételt vonatjeggyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!