Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Angol érettségi 2011: ez volt a középszintű feladatsor - megoldással!

Az angol írásbelikkel folytatódtak ma reggel 8 órakor a tavaszi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.

Rendben lezajlottak az angol érettségi írásbeli vizsgák emelt és középszinten egyaránt csütörtökön országszerte, a vizsgákat rendkívüli esemény nem zavarta meg - közölte az Oktatási Hivatal.


Rendben megkezdődtek az angol írásbeli vizsgák

Rendben megkezdődtek az angol írásbeli vizsgák a középiskolákban csütörtök reggel 8 órakor közép- és emelt szinten egyaránt, rendkívüli esemény nem történt - közölte az Oktatási Hivatal.

 

Korábban  írtuk:

Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll.

Angol érettségi megoldások, 1. rész. A videót laptársunk, a nyugatmagyar.hu készítette.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első részre ("olvasott szöveg értése") 60 perc, a másodikra, a "nyelvhelyesség" feladatsor megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "íráskészség" feladatsora, amelynek megoldására 60 percet kapnak a diákok.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az említett összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható idő sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc.

Angol érettségi megoldások, 2. rész. A videót laptársunk, a nyugatmagyar.hu készítette.

Az íráskészség vizsgarész esetében a diákok a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható).

Középszinten és emelt szinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Olvasóink írták

 • 4. Wacky 2011. május 05. 18:40
  „2. kutyuka 2011.05.05. 17:28
  "Nem te vagy az egyetlen kamuneni..."

  van több is?? :D
  Mire jó ha csak egy mondatfoszlányt szedünk ki a környezetéből:D... egyből más a jelentése xD:D:D”
 • 3. thisiswhatklfisabout 2011. május 05. 18:04
  „"20 perc alatt vegeztem az egesz vizsga feladattal"

  Gratulálok a teljesítményhez, főleg azt figyelembe véve, hogy csak a hallott szövegértés hanganyagának meghallgatása mintegy 22-24 percet vesz igénybe.”
 • 2. kutyuka 2011. május 05. 17:28
  „Nem te vagy az egyetlen kamuneni,de talan nekunk azert ment ilyen konnyen,mert minden nap ezt a nyelvet hasznaljuk,nem igaz? igy meg konnyu!”
 • 1. KamuNeni 2011. május 05. 14:30
  „Hat a kozep szint es a felso szint kozott semmi kulombseg amig a vizsaga anyagrol beszelunk. Csak tobb idot adnak ra. Nagyon konnyu az egesz egyebkent. 20 perc alatt vegeztem az egesz vizsga feladattal”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matek érettségi 2011: Hú, ez nehéz volt!

Túl vannak a végzősök a matematika érettségin. A feladatsor megoldásához a középiskolában megszerezhető tudás jelentős részére szükség volt. Tovább olvasom