Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Kinyermázzon velünk! Ének-zene érettségi feladatok, megoldások 2012: itt van a tételsor!

Hétfőn ének-zene középszintű érettségi írásbeli vizsgáját is megrendezik. Íme a feladatsor! Halgassa meg a felismerendő zenéket!
Játék és muzsika – 20 percben. Ezzel kezdődött a középszintű ének-zene írásbeli vizsga, majd a második részben zenetörténeti szövegalkotás, általános zenei alapismeretek és dallamátírás volt a feladat.

Íme a feladatsor, szokás szerint nagyítható formátumban. Bónuszként a tételek alatt megtalálja a zenefelismerés zenéit is. Hallgassa meg, tippeljen, majd ossza meg velünk az ön szerint helyes megoldást! Nyeremény nincs, viszont ha valóban jól tippelt, kioszthat magának tetszés szerint egy Juhász Előd- vagy egy Czigány György-díjat.


Ének-zene érettségi 2012 - I. Zenefelismerés hanganyag

Korábban írtuk:
A 2011-es ének-zene érettségi vizsgán Gershwin, Händel, Muszorgszkij, Bartók, Josquin des Prčs, Kodály, J. S. Bach, Haydn egy-egy művét kellett felismerni és elhelyezni a stílusirányzatok között.

A vizsga második részében zenetörténeti esszét kellett írni a következő három téma valamelyikében: A magyar műzene a 17-18. században; A nemzeti romantika képviselői Magyarországon és Európában; A romantikus dal, dalciklus. A harmadik részben zenetörténeti kérdéssor következett, szerzőket és korszakokat kellett párosítani, vagy igaz-hamis állításokat válogatni magyar zenetörténeti kijelentések közül.

Az érettségi zeneelméleti kérdéssorral folytatódott, benne hangközökről, stílusjegyekről, motívumokról szóló kérdésekkel. A vizsga végül a dallamátírási résszel zárult; W. A. Mozart: A varázsfuvola operából Tamino áriájának néhány sorát kellett kottázni.

Az ének-zene tárgyból 2012-ben középszinten 255 helyszínen 648-an vizsgáznak.

Olvasóink írták

  • 1. heinerg 2012. május 23. 20:08
    „Megoldásokat is ígértek! Hol találom?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia érettségi feladatok, megoldások 2012: kész a teljes teszt!

Ma a francia érettségi van. Kész a teljes teszt! Tovább olvasom