Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Kötelező lesz az emelt szintű érettségi a felvételizőknek

2020-tól középfokú nyelvvizsga is kell majd. A felsőoktatási felvételi eljárás teljesen elektronikussá válik.
Minden felvételizőnek kötelező lesz 2020-tól az emelt szintű érettségi és a középfokú nyelvvizsga, és teljesen elektronikussá válik a felsőoktatási felvételi eljárás - többi között ezt tartalmazza a vonatkozó kormányrendelet módosítása, amelyet a szaktárca honlapján tettek közzé.

A felsőoktatási államtitkárság az MTI kérdésére közölte: a kormány célja az volt, hogy egyszerűsítse a felvételi eljárást, és ennek újabb állomása, hogy a felsőoktatási felvételi eljárás teljesen elektronikussá válik. Indoklásul hozzátették: 2014-ben a felsőoktatási felvételi eljárásban csak a jelentkezők négy százaléka nyújtott be papíralapú jelentkezést.

A változások értelmében - a minőségi felsőoktatás megteremtéséért - 2020-tól minden felvételiző számára kötelező lesz az emelt szintű érettségi és a középfokú nyelvvizsga - ismertettek egy másik változást.

Emellett a kormány szabályozza, hogy azoknál a jelentkezőknél, akiknek már van felsőfokú végzettségük, a pontszámításnál hogyan vegyék figyelembe az oklevelüket-diplomájukat.

A kormányrendelet felvételi eljárásra vonatkozó része december közepén lép életbe, az egyes tudományterületeken és szakokon megkövetelt emelt szintű érettségi 2016. január 1-jével, a középfokú nyelvvizsgára és a minden szakra érvényes emelt szintű érettségire vonatkozó feltétel 2020. január 1-jével lesz hatályos.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségik

A középszintű érettségik szóbeli vizsgáit november 17. és november 22. közötti időszakban… Tovább olvasom