Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

10 millió fölötti bírságot is fizehet a diszkó

Engedély nélküli nyerőgépeket, feketén dolgozó alkalmazottakat és jövedéki szabálysértést találtak az adórevizorok egy dél-alföldi diszkóban – és nyugtát sem kaptak.
Az akció már a bejáratnál elkezdődött, ahol az adóellenőrök a belépő kifizetését követően nyugta helyett csak karszalagot kaptak, mely önmagában nem felelt meg a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésének. A helyszínen talált pénztárgépbe beütött aznapi bevétel 6 belépő árának felelt meg. Ezzel szemben a diszkóban az ellenőrzés pillanatában is 70-80 fő tartózkodott karszalaggal. A hiányzó összeg - nemcsak átvitt értelemben, de - rögtön zsebbe került.

A szórakozóhelyen lévő mind a 7 alkalmazott bejelentés nélkül dolgozott. A szankciót pedig többen is azzal a magyarázattal próbálták elkerülni, hogy ők csak szívességi alapon, barátaik kérésére dolgoznak itt. A helyszínen tapasztaltak ezzel ellentétben azt erősítették meg, hogy a diszkót üzemeltető javára feketén dolgoztak.

Az akcióban a pénzügyőrök jövedéki vásárlást is végeztek. Azon túl, hogy a kért áru mellé sem nyugtát, sem számlát nem kaptak, jövedéki szabálysértés miatt is eljárást indítottak. A mulasztások sora még itt sem ért véget. A diszkóban – a betiltás ellenére - két működő pénznyerő automata is üzemelt.

Mind a nyugtaadás elmulasztását, mind a be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatását kiemelten bünteti az adóhatóság. Mindkét esetben 1 millió Ft-ig terjedhet a mulasztási bírság. Így ebben az esetben – ahány be nem jelentett alkalmazottat talál a NAV, annyiszor 1 millió forinttal kell számolni – a 8 millió Ft-ot is meghaladhatja az alkalmazandó szankció mértéke. Ezt tovább tetézheti a jövedéki bírság. Sőt, a tiltott szerencsejáték miatti meg is sokszorozódhat a büntetés. Hiszen engedély nélküli szerencsejáték szervezése miatt a szervezőt 500 ezer forinttól 100 millió forintig terjedő bírsággal is sújthatja a NAV.

Olvasóink írták

 • 16. Óperenciás 2013. március 02. 08:46
  „10 millió fölötti bírságot is fizethet?
  Csak a két gép után elmaradt adóbefizetés 2012-ben, októberig 10 millió - bírság nélkül.
  Az Országgyűlés kivételes sürgős eljárásban 2012. október 2-án megtiltotta a játéktermek
  és az elektronikus kaszinók üzemeltetését.
  A szórakozóhelyen lévő mind a 7 alkalmazott bejelentés nélkül dolgozott.
  Az akcióban a pénzügyőrök jövedéki vásárlást is végeztek.
  Azon túl, hogy a kért áru mellé sem nyugtát, sem számlát nem kaptak jövedéki szabálysértés miatt is eljárást indítottak.

  Apró szabálytalanságok, miért is függesztették volna fel a diszkó működését, hiszen még a helyszín is titok?”
 • 15. deszkás 2013. március 02. 07:40
  „A tér átépítését is hozzá igazították hát véletlen? Nem.”
 • 14. mag 2013. március 02. 02:48
  „A SZEGEDI DISZKÓ MINDIG MEG NESZELIK . NEM LEHET TUDNI HOGY DE AZÉRT GONDOLOM . A PÉNZ BESZÉL”
 • 13. Fatboy35 2013. március 01. 19:34
  „Csak nálunk megy ez a ködösítés, normális országban még az elkövető(k) fényképét is kiteszik.”
 • 12. raff 2013. március 01. 18:32
  „Miért nem lehet ebben az országban nevén nevezni a dolgokat?
  Pontosan leirni itt és itt történt a dolog,
  a tulaj ez és ez...
  Vagy ilyen esetben is létezik az ártatlanság vélelme?”
 • 11. matylapát 2013. március 01. 18:13
  „Többször jelezték, jeleztük az APEH, majd NAV felé, hogy munkáltatónk (nem az első) nem fizet utánunk járulékokat. (ügyfélkapun látni) Semmi nem történt, sőt volt aki azt a választ kapta, ilyen helyen nem kell dolgozni !”
 • 10. Jozsoci 2013. március 01. 16:30
  „Kamuneni! Nem a te zsebedre megy az adócsalás, hanem az enyémre!!! Elvagy, mint a befőtt ott külföldön.”
 • 9. lukrecia 2013. március 01. 14:49
  „"Szegeden is lehet ilyen hálózat !" Mindig mosolyra fakadok :))”
 • 8. lukrecia 2013. március 01. 14:37
  „"szerencsejáték szervezése miatt a szervezőt 500 ezer forinttól 100 millió forintig terjedő bírsággal is sújthatja"
  A rendelet alkotok mindig meg hagyjak a vesztegethetoseg kiskapujat is :))) Sujthatja ha karja, ha nem akarja nem sujthatja, a mikentjet meg emocionalis korulmenyekre bizza (elvileg csak masra). Vagy behodolsz, megalazkodsz, emberi mivoltodbol kivetkozol, vagy lesujthatunk 500-100 000 000 ig. Na melyiket valasztod kis balek, erzed ugye h a mienk vagy, csaladostol gyerekestol, baratostol. Eljott eleted fordulopontja, hiaba voltal eddig makulatlan, most rajtad is , rajtunk is mulHAT.....”
 • 7. Qllancs 2013. március 01. 13:23
  „Gyanítom nem ez az egy ilyen módon üzemelő egység!Mindet végig járni, büntetni..DE be is hajtani ám !
  A NAV inkább ezeket cseszegesse, mint a kis embereket..2--3 000.-ft os hátralékért !
  Jóó nagy forgalmú szórakozóhely volt a Pesti maffiások álltal üzemeltetett. Százmilliárdok forognak meg hetente. Szegeden is lehet ilyen hálózat ! NAV...TEK munkára fel !!”
 • 6. tatam 2013. március 01. 13:01
  „4.Kamunéni Részben igazad van. Az okoskodásodban ott van a bibi, hogy itthon, nálunk nemzeti sportnak tekintik sokan az adócsalást! Csak ennyiben téves a hozzászólásod!”
 • 5. ashmore 2013. március 01. 12:39
  „Nagyon nagyon helyes!!!! Az üzemeltetőnek meg üzenem, hogy ideje elkezdeni normálisan dolgozni, nem kihasználni az embereket!”
 • 4. KamuNeni 2013. március 01. 11:33
  „Sz*** ugy, de hat epp ezert van itt az orszag ahol van. Minden tiltva van, igy csak a buntetes penzek jonnek az allam kasszaba ha bejonnek. Ennel pl, tuti hogy nem fogjak tudni behajtani, mert olyan magasra szabjak hogy lehetetlen lessz. A penz amit forgalmazott kiesik a nagyker vagy a bolt zsebebol ahol vette a piat meg a termekeket amit arult, akik ott dolgoznak nem fognak kolteni a penzukbol mert megszunt a keresetuk. Es ez egy csomo mas lanc reakciot okoz a tobbi uzlettel/ceggel kapcsolatban ahol a penz esetleg el lett volna koltve, Tesco, Traffic, aram, gaz szamla, stb, stb, stb.

  Az ado szukseges a haztartas fent tartasahoz, de mikor a behajtas modja es a buntetesek meghaladjak a jozan esz es logika diktalta felteteleket attol kezdve behajthatatlan es vesztesseges is.

  Hisz tudja ezt minden epeszu polgar, csak az allamvezetosegnek fogalma sincs rola.”
 • 3. geza 2013. március 01. 11:09
  „A konkurencia feldobta ?”
 • 2. maci53 2013. március 01. 10:37
  „Sterintem ahol ilyen nagy létszámmal dolgoztatnak az nem lehet messze a belvárostól.”
 • 1. tatam 2013. március 01. 10:26
  „És melyik ez a remek szórakozóhely? A "dél-alföldi" eléggé tág térség! Úgy kb. 1/5 része kicsi hazánknak!:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Daganatos gyerekeknek gyűjtöttünk 1,7 millió forintot

A Presztízs-gálán a „Reménysugár" a Dél-alföldi Hematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítványnak gyűjtöttünk össze 1 millió 722 ezer forintot. Tovább olvasom