Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

A biztosítók számára is veszélyes az elhízás

Az orvosokon kívül a biztosítóknak is gondot okoz a túlsúlyos emberek számának növekedése. Amerikában évente 75 milliárd dollár pluszkiadást jelentenek az egészségügyi rendszernek.
Regine Kaiser, a Münchener Rück piacvezető egészségbiztosítási társaság képviselője a héten Monacóban tartott szakmai találkozón elmondta: a legnagyobb probléma az, hogy már a kisgyerekek is szélsőséges módon elhíznak, így növekednek az ebből származó következmények kezeléséhez szükséges kiadások. Ha például egy gyermek már tizenkét évesen kettes típusú diabéteszes lesz, a biztosítónak az eddigiekhez képest akár évtizedekkel hosszabb ideig kell fedezniük az inzulinkezelések költségeit.

Kaiser hozzátette, a problémára nem jelenthet megoldást a biztosítási díj emelése a túlsúlyosak esetében. Előbb-utóbb a biztosítótársaságok olyan magas összeget követelnének, amelyet már nem tudnak kifizetni az emberek.

A biztosítók elképzelhetőnek tartják, hogy az elhízás elterjedése egy nap akár a ma még jellemző hosszúéletűség útjába is állhat.

Egyelőre a kutatók még remélik, hogy sikerül a túlsúly általánossá válását megállítani. Regine Kaiser szerint a legfontosabb a megelőzés, a gyerekek és a fiatalok felvilágosítása, illetve az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás fontosságának tudatosítása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tele van búzával a padlás

Helyzet van a gabonapiacon. Egész Európában bőségesen termett kenyérnek és takarmánynak való búza,… Tovább olvasom