Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

A GVH 125 millióra büntette a Vodafone-t

A Gazdasági Versenyhivatal 125 millió forintos bírságot szabott ki a Vodafone-ra a cég jogsértő reklámkampánya miatt
Bírósághoz fordul a Vodafone a GVH által kiszabott bírság miatt

Nem ért egyet a Vodafone a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabott bírsággal, a döntés miatt bírósághoz fordul - közölte az MTI megkeresérére a Vodafone sajtóosztálya pénteken.

A GVH arról tájékoztatott pénteken, hogy 125 millió forintos bírságot szabott ki a Vodafone-ra a cég jogsértő reklámkampánya miatt. A versenyhivatal azt állapította meg, hogy a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. 2013 második felében jogsértő összehasonlító reklámokat tett közzé, egyúttal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a "Legek Hálózata" kampányával.

Egyes hirdetések azt az üzenetet közvetítették a fogyasztóknak, hogy a Vodafone rendelkezik a legjobb, leggyorsabb adathálózattal, és ezek mint összehasonlító reklámok jogsértőek. A mobilinternet sajátosságai (adatátviteli technológia, hálózati leterheltség, környezeti viszonyok) miatt nem lehet a hálózatok sebességét jogszerűen, tárgyilagosan összehasonlítani - hangsúlyozta a GVH.

Korábban írtuk:

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 125 millió forintos bírságot szabott ki a Vodafone-ra a cég jogsértő reklámkampánya miatt - közölte a versenyhivatal az MTI-vel pénteken.

A GVH megállapította, hogy a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. 2013 második felében jogsértő összehasonlító reklámokat tett közzé, egyúttal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a "Legek Hálózata" kampányával.

Egyes hirdetések ugyanis azt az üzenetet közvetítették a fogyasztóknak, hogy a Vodafone rendelkezik a legjobb, leggyorsabb adathálózattal, s ezek mint összehasonlító reklámok jogsértőek. A mobilinternet sajátosságai (adatátviteli technológia, hálózati leterheltség, környezeti viszonyok) miatt nem lehet a hálózatok sebességét jogszerűen, tárgyilagosan összehasonlítani - hangsúlyozza a GVH.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális pénztárcaként üzemelő mikrochipeket ültetett magába egy férfi

A chipek a bitcoin virtuális fizetőeszközzel működnek. Tovább olvasom