Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Az év vállalkozása lett a Hunor Coop Zrt.

Szentes - Az év vállalkozása Presztízs díjat a Hunor Coop Zrt. kapta. A cég az elmúlt évben 6 új üzlettel bővült.
– Negyedik generációs kereskedő vagyok. Nagyapám Szentes legnépszerűbb divatáruüzletét vitte, édesapám Szegeden, illetve a szentesi Áfésznál dolgozott. A szolnoki gazdasági főiskola elvégzése után tulajdonképpen tőle vettem át a stafétát 26 éves koromban, végigjártam a ranglétrát – emlékezett vissza indíttatására és a karrierje kezdetére Mészáros Zoltán, a Hunor Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Presztízs díjjal kitüntetett cég Békés és Csongrád megyében 40 boltot üzemeltet, közel 300 munkatárs tartozik hozzájuk. A hálózatuk csak az elmúlt egy évben 6 üzlettel bővült, a hazai mintegy 200 Coop-társaság között az előkelő 10. helyet tudhatják magukénak. A Hunor Coopot kicsit saját gyermekének is tekinti, vallotta be Mészáros Zoltán.

Mészáros Zoltán a díjjal. Fotó: Frank Yvette
Mészáros Zoltán a díjjal. Fotó: Frank Yvette

Díjazottak és mecénások

Az év kisvállalkozása az Ezerjó Borkereskedés Kft., Az év középvállalkozása a Váczi-Vill Kft., Az év vállalkozása a Hunor Coop Zrt., Az év új vállalkozása az Antavo Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Kft. ügyvezető igazgatója kapta. A KÉSZ cégcsoport különdíját a Famíves Kft.-nek ítélték oda. A díjazottakat a mecénások jelölték: a KÉSZ cégcsoport – mint a díj kiemelt mecénása –, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Kft., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj támogatói: a CE Glass cégcsoport, a Szegedi SZEFO Zrt., valamint a Naturtex Kft.  

– Idén lesz tíz éve, hogy kikristályosodott a gondolat: az új kor kihívásainak jobban megfelelne egy részvénytársaság. Korábban Norvégiában tanulmányoztam a hasonló gazdasági összefogásokat, majd lassacskán Magyarországon is felbukkantak a beszerzés, illetve értékesítés terén is közösen fellépő Coop-hálózatok. Szép sikereket értünk el, azóta több neves Áfész csatlakozott a Hunor Coophoz. Az elmúlt öt évben megdupláztuk a forgalmunkat – részletezte sikereiket.

A vezérigazgató meggyőződése, hogy bármilyen fényes anyagi siker övezzen is egy vállalatot, az emberi tényezőről nem szabad megfeledkezni. Egyaránt szükség van a tapasztalt „öreg rókákra", a lendületes fiatalokra, akik a szaktudásuk mellett mindenekelőtt a pozitív energiákkal teli, optimista, a közös célért együtt dolgozó kollégák.

– Havonta vacsorával jutalmazzuk A hónap boltja verseny egységének győztes csapatát, de számos egyéb módon is honoráljuk a társaságért végzett munkájukat. Cégünk stabil, hosszú távon megélhetést biztosító vállalkozás – foglalta össze filozófiájukat. Mészáros Zoltán kiemelte, hogy fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást, de örömmel említette az általuk kitalált, ma már azonban a Szentes jó hírnevét is öregbítő lecsófesztivált. A sikereikért legfőképpen a nap mint nap betérő vásárlóknak tartoznak köszönettel, illetve úgy véli: a nyugodt munkát biztosító stabil családi háttérnek is döntő szerepe van az eredményekben. A Presztízs díj véleménye szerint azt fejezi ki, hogy a céget ismerő szakemberek elismerik a munkájukat és értékelik a fejlődést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bázeli Bizottság: 2019-ig növelhetik a bankok a likviditást

A bankoknak több ideje lesz arra, hogy feltöltsék likvid tartalékaikat, és ezzel elkerüljék az… Tovább olvasom