Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 7°C Még több cikk.

Az MNB 19 millió forintra bírságolta a MagNet Bankot

A MagNet Bank Zrt.-t a pénzmosás elleni törvény megsértése miatt bírságolta az MNB, és kötelezte a hitelintézetet a jogsértő gyakorlat megszüntetésére.
Tizenkilenc millió forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a MagNet Bank Zrt.-re a pénzmosás elleni törvény megsértése miatt, és kötelezte a hitelintézetet a jogsértő gyakorlat megszüntetésére.

A jegybank hétfői tájékoztatása szerint az MNB a Bissau-guineai útlevelekkel megnyitott számlák kapcsán célvizsgálatot folytatott a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.-nél (MagNet Bank), a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésére és megakadályozására vonatkozó jogszabályi előírások betartásával kapcsolatosan.

A célvizsgálat számos hiányosságot állapított meg a MagNet Bank azon szűrési tevékenységénél, amelyet a nemzetközi szankciós listák alapján kell végezniük a hitelintézeteknek az átutalások ellenőrzése során. Ugyancsak hiányos és hibás volt a vizsgált időszakban a tényleges tulajdonosi nyilatkozatok tartalma, így azok a számlanyitások során nem voltak teljes körűen alkalmasak az ügyfél-azonosításhoz szükséges, a jogszabályban előírt adatfelvételre - közölte az MNB.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesébe illő esélyek: új lottó jön szombattól az Eurojackpot

Az Eurojackpot drágább lesz a lottónál, de többet is lehet vele nyerni. Tovább olvasom