Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Csökken a NAV játékadó-bevétele

Csökken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) játékadó-bevétele: januárban 6,756 milliárd, februárban 6,449 milliárd, márciusban 5,970 milliárd forint folyt be a költségvetésbe - írja a Világgazdaság.
A lap keddi száma szerint a "fapados" játékautomaták megszűnésével és a szerveralapúak elterjedésével átrendeződés tapasztalható a szerencsejáték-piacon. Valószínűleg ennek is betudható, hogy az idén hónapról hónapra csökken a NAV játékadó-számlájára befolyó összeg. "Egyelőre nem tudni, miként teljesít a magyar gazdaság, befolyik-e a várt összeg a játékadóból" - mondta Varga Árpád. A NAV elnökhelyettese szerint bizakodásra ad okot, hogy a hivatal eddig szinte minden évben tudta vagy megközelítőleg tudta teljesíteni a költségvetési törvényben foglaltakat.

A novemberi adóemelés előtt még több mint 20 ezer nyerőgép üzemelt, április 3-án a NAV adatai szerint 6.591 darab, játékadó-fizetési kötelezettséggel érintett pénznyerő automata volt. Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) elnöke a lapnak azt mondta, hogy a ténylegesen adót fizető gépek száma nem lehet több négyezernél, a nyerőgépekből havonta befolyt játékadó pedig aligha haladhatja meg a tavalyi átlagos havi játékadó-bevételt, ami 2,4 milliárd forint volt az ágazatban. Kiemelte: a nyerőágazat szereplői örülnének a legjobban, ha még 6.591 automata után képesek lennének adót fizetni a vállalkozók.

A játékadó tavaly novemberben a korábbi ötszörösére emelkedett.

Olvasóink írták

 • 6. Mozimasiniszta 2012. április 10. 22:24
  „balihoho ! mindegy hogy Matolcsy tervei hogy jönnek be, vagy nem. Harmadára csökkent a zabráló gépek száma, ha nincs hova bedobálni a családi pótlékot, akkor talán a gyerekek nyernek !”
 • 5. macs 2012. április 10. 15:03
  „Most úgy őszintén, aki tervezte a költségvetésben a játékadó sort, annak senki se szólt, hogy a játékautomaták száma a törvényi változás miatt valószínűleg csökkenni fog, tehát vegyen vissza az összegből?”
 • 4. balihoho 2012. április 10. 13:55
  „Így járnak Matolcsy bevétel terveivel, a dohány fronton is! Emelkedő jövedéki adó, a nagyobbat markolás érdekében, és a végén mégis kevesebb adóbevétel a csökkenő fogyasztás miatt. Majd jön egy újabb, és meg kerülhetetlen adó, a bevétel pótlására, és még azok is fizetik, akik szidják a dohányosokat.”
 • 3. Qllancs 2012. április 10. 09:51
  „De a feketén üzemelő automaták száma --viszont nőőőő !
  ez öngóóól volt matolcsi ! orbán ! kellene a giga bevétel --ugye ??, de a magyar leleményes--hátul a sufniban, pincében ,lakásban üzemeltetik tovább ! adó nélkül !!!”
 • 2. klj-54 2012. április 10. 09:25
  „Így kell tudatosan államcsődöt előidézni.”
 • 1. hahaha62 2012. április 10. 07:39
  „ki gondolta volna?????más adó is csökkenni fog!sőt lassan meg is szünik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisebb, olcsóbb ingatlanokba költöznek a cégek

A gazdasági visszaesés, stagnálás egyre több vállalkozót kényszerít arra, hogy lefaragjon az… Tovább olvasom