Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Devizahitelek: Az OTP Ingatlanlízing ügyében hirdetnek ma ítéletet

Ítélet várható pénteken az OTP Ingatlanlízing Zrt. devizaperében a Fővárosi Törvényszéken, más pénzintézet tárgyalására nem kerül sor.
A törvényszék szeptemberben azt kérte az Alkotmánybíróságtól (AB), hogy a testület mondja ki: a devizahitel-szerződések egyes kérdéseiről szóló törvény számos rendelkezése alkotmányellenes. Az eljárást bíróság az AB döntéséig felfüggesztette.

Az AB november 11-én kimondta: nem ütközik alaptörvénybe a devizahiteles banki kölcsönszerződéseket egyoldalúan módosító, tisztességtelen kikötések következményeit meghatározó törvény.
A Fővárosi Törvényszék november 28-án tartotta az utolsó tárgyalási napot az OTP Ingatlanlízing Zrt. perében, akkor az ítélethirdetést december 12-re halasztotta.

A Fővárosi Törvényszék eddig első fokon összesen 69 ítéletet hozott, ebből 66 felperesi keresetet utasítottak el teljesen, három esetben - az UCB Ingatlanhitel Zrt., a Magyar Cetelem Bank Zrt. és a K&H ügyében - részben helyt adtak annak.

Egy pénzintézet még az elsőfokú eljárásban visszalépett, három pert - az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank közös keresetét, az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, továbbá az OTP Ingatlanlízing magyar állam ellen indított perét - felfüggesztettek azért, mert a bíró már elsőfokon az Alkotmánybírósághoz fordult. A másodfokon eljáró ítélőtábla négy bank esetében fordult az AB-hez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyent még nem látott: Nemzeti Bor Maraton

2015 egyik legnagyobb bormarketing- és egyben sporteseménye 11 napon át tartó, 2573 kilométer hosszú futással köti össze hazánk 22 borvidékének 120 települését. Tovább olvasom