Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Felügyeleti bírság téves tájékoztatásért

Százezer forintra bírságolta a CIB Credit Zrt.-t a PSZÁF, mert tévesen tájékoztatta ügyfelét a szerződésmódosítás költségeiről. A BANCO PRIMUS fióktelepének át kell alakítani jutalékfizetési gyakorlatát és felül kell vizsgálnia értékvesztés elszámolását.
A felügyelet ügyfélkérésre folytatott fogyasztóvédelmi eljárást a CIB Creditnél. Az ügyfél telefonos megkeresésre hitelfedezeti biztosítást kötött a személygépkocsijához kapcsolódó hitelszerződéshez. Amikor később a hitelvédelmi szolgáltatást fel akarta mondani, a pénzügyi cég a hatályos hirdetmény szerinti 30 ezer forint kezelési költséget akarta felszámítani, holott - mint a hangfelvétel bizonyította - az ügyintéző 3 ezer forintos szerződésmódosítási díjról tájékoztatta az ügyfelet.

A CIB Crefit a téves tájékoztatást elismerte, és a szerződésmódosítás költségét az ügyfélnek adott tájékoztatásban szereplő összeghez igazította, amit a PSZÁF a bírság összegének meghatározásakor enyhítő körülményként vett figyelembe.

A BANCO PRIMUS S.A. Magyarországi Fióktelepét az átfogó vizsgálatot követően arra szólította fel a PSZÁF, hogy a közvetítőkkel fennálló üzleti kapcsolatában a jogszabályokkal való maradéktalan összhangban alakítsa át jutalékfizetési és elszámolási gyakorlatát. Kötelezte a fióktelepet arra is, hogy az értékvesztés elszámolást és erre vonatkozó belső szabályozását igazítsa a jogszabályi előírásokhoz, egyúttal tekintse át az egyéni vállalkozásokkal és társaságokkal szembeni kockázatvállalásait, és azon esetekben, amelyekben a 16-30 napos késedelem fennáll, a szükséges értékvesztést képezze meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áramtermelés felé bővíti profilját az OMV

Gáz-, kombinált- és szélerőművek építésével bővíti tevékenységi profilját az osztrák OMV… Tovább olvasom