Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Fitch: az IMF-megállapodás nem elég a magyar adósbesorolás javítására

Pozitív hatással lenne egy Magyarországgal kötendő IMF-megállapodás, de automatikusan nem járna az ország hitelminősítésének a javulásával - fejtette ki Varsóban a Fitch Ratings vezető elemzője egy konferencián.
"Egy EU/IMF-megállapodás bizonyára jó lenne, de csak az első lépés lenne" - mondta Matteo Napolitano, a hitelminősítő szuverén besorolásokért felelős londoni igazgatója. Hozzátette: "újra kell majd értékelni a helyzetet, de véleményem szerint egy megállapodás nem járna a hitelminősítés, illetve az adósbesorolás kilátásának automatikus javulásával".

A Fitch Ratings január elején megvonta a befektetési ajánlású szuverén devizaadós-osztályzatot Magyarországtól. Ezzel gyakorlatilag a magyar szuverén adósbesorolást a három legnagyobb nemzetközi hitelminősítő egyaránt a befektetésre nem ajánlott kategóriában tartja nyilván.

Napolitano kitért arra is, hogy Lengyelország esetében kicsi a valószínűsége annak, hogy az idén javítanának a besoroláson, bár a Fitch méltányolja a lengyel kormány költségvetési hiány csökkentésére irányuló erőfeszítéseit.

A Fitch "A mínusz" adósbesorolást tart érvényben Lengyelország esetében.

Olvasóink írták

 • 5. Krampampuli 2012. január 17. 15:24
  „3. la-za 2012.01.12. 17:39
  Elhúz az IMF=leminősítik az országot. Esetleg megállapodunk velük=nincs módosítás a minősítésen.... Ez csak neke furcsa...? Az az igazság, hogy semmi köze a leminősítésnek az imf tárgyalásokhoz. Egyszerűen csak le kellett minősíteni az országot, hogy a nagybefektetők fillérekért bevásároljanak....

  - Ja! Igen, valami ilyesmi...”
 • 4. bambinaXX 2012. január 13. 06:57
  „3! valahogy én is ezt érzem.. :( mert ennyi támadást nem érdemeltünk talán.
  Valóban AKKORA gond a bírók korábbi ny.díjazása? Vajon miért fáj ez az EU-nak? mert pár sógor, koma nem tud befolyást szerezni..? Gondolkozott már ezen vki?
  ez pl. nem ún. "szerzett jog"megszüntetése (mint a ny.díjazás 45 éves korban) - amit még meg is értenék, h "kiüti a biztosítékot" - ez nem zavarja őket. ??”
 • 3. la-za 2012. január 12. 17:39
  „Elhúz az IMF=leminősítik az országot. Esetleg megállapodunk velük=nincs módosítás a minősítésen.... Ez csak neke furcsa...? Az az igazság, hogy semmi köze a leminősítésnek az imf tárgyalásokhoz. Egyszerűen csak le kellett minősíteni az országot, hogy a nagybefektetők fillérekért bevásároljanak....”
 • 2. jq 2012. január 12. 15:59
  „Most már percenként adagolják a jó híreket. Sűrűbben nem lehetne”
 • 1. racionalitás? 2012. január 12. 14:27
  „ha ---IMfJÖNÉNMEGYEK-- DEMARADOK VIKTOR--...ELHÚZNA...LENNE ITT MEGINT A+++++++++++++++++++”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fitch: a magyarországi kitettség hajtja fel az osztrák CDS-árazását

A magyarországi kitettséggel kapcsolatos piaci aggályok hajtják felfelé az osztrák államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók (CDS) árazását. Tovább olvasom