Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Forráshiánnyal küzd a fiatal vállalkozók kétharmada

Budapest - A fiatal vállalkozók kétharmada küzd forráshiánnyal nemzetközi szinten. 50 százalékuk szerint az új finanszírozási források, valamint az adókedvezmények jelenthetnek megoldást pénzügyi gondjaikra – derül ki az EY legfrissebb felméréséből, amelyben ezer, 40 év alatti üzletembert kérdeztek meg.
A fiatal vállalkozók 73 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nehéz a forráshoz jutás. Ez különösen bonyolult azok számára, akik új szolgáltatást vagy terméket szeretnének bevezetni a piacra. 49 százalékuk úgy véli, hogy az új, innovatív finanszírozási források segíthetnek pénzügyi gondjaikon. Ezek közé tartozhatnak például a közösségi és a mikrofinanszírozási formák – derül ki az EY felméréséből, amelyben ezer, negyven év alatti vállalkozót kérdeztek meg a világ 20 legfejlettebb országából.

– A vállalkozók, különösen a fiatal üzletemberek sikere alapvető fontosságú az Európai Unió gazdasága számára, ahol az új munkahelyek 85 százalékát a vállalkozások biztosítják. Az EY felméréséből is kitűnik, hogy nemcsak az üzletmenetben kell innovatívnak lenniük a vállalkozóknak, hanem a korábban kevésbé alkalmazott finanszírozási formákat is meg kell találniuk a talpon maradás és a fejlesztés érdekében. Igaz ez Magyarországra is, ahol egyre bővül az alternatív források skálája, mint például a Jeremie és más finanszírozási programok – mondta Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezető partnere.

A nemzetközi válaszadók legtöbbje, 41 százaléka szerint a kormányzatok adókedvezményekkel segíthetnék forráshoz jutásukat. A lista második helyén az egyszerűbb szabályozási környezet, harmadikon a kockázati tőkebefektetésekre vonatkozó adókedvezmény szerepel.

A fiatal vállalkozók 77 százaléka tagja valamilyen klubnak, vagy az EY Az év üzletembere programhoz hasonló támogató szövetségnek. A felmérés szerint ez kulcsfontosságú lehet a fiatal vállalkozók számára, hiszen az üzleti mentorral rendelkezők mindössze 22 százaléka bukik bele a vállalkozásba. Akiknek nincs ilyen hátországa, azok között 50 százalék ez az arány – derül ki az EY jelentéséből.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három amerikai közgazdász kapta a közgazdasági Nobel-díjat

Eugene Fama, Lars Peter Hansen és Robert Shiller amerikai közgazdászoknak ítélték oda a 2013. évi közgazdasági Nobel-díjat. Tovább olvasom