Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Generál Média, a láthatatlan hódmezővásárhelyi óriás

Csongrád megye - A kiadónk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő, a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját 8 kategóriában osztottuk ki 2009-ben Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. Sorozatunkban most Holman Endre és Holman János, a Generál Média Kft. tulajdonosai számolnak be arról, milyen munka áll azon eredmények mögött, amelyeknek köszönhetően Az év üzletembere Presztízs díjat vehették át.
Holman Endre és Holman János Hódmezővásárhelyről irányít egy olyan hatalmas médiabirodalmat, amely tavalyi eredményei alapján a hazai online piacon a negyedik legnagyobb.

A két testvér – Endre (31) ügyvezető, János (32) gazdasági igazgató – húszas éveik legelején kezdték el építeni internetes vállalkozásukat, amely 10 éves jubileumát ünnepli idén. Abban az esztendőben, amikor várakozásaik szerint árbevételüket, létszámukat is megduplázzák. Mivel a 2009-es árbevétel több mint 1 milliárd forint volt, a létszám pedig jelenleg 200 a teljes cégcsoportnál, így ki lehet számolni, milyen tervekkel indultak neki az új esztendőnek a Holman testvérek. Hozzátették: elsősorban Vásárhelyen szeretnének létszámot fejleszteni, saját kreatív ügynökségeket létrehozni, hogy a leggyorsabbak, legrugalmasabbak lehessenek.

A Generál Média Kft. saját weboldalakat hoz létre, és azok üzemeltetésével foglalkozik: rajtuk keresztül napi 1 millió embert érnek el. A weboldalakat pedig havi 3 millióan látogatják. Több mint 30 saját weboldaluk van jelenleg, 14-et tavaly hoztak létre, idén újabb 20-at vezetnek be a piacra. 2009-es fejlesztés volt az alkuszoldal, a biztosítók.hu, illetve a Biztosítók.hu Alkusz Kft., amely online kötelezőbiztosítás-kötésekben az ország több száz hasonló profilú vállalkozása között a 3–4. helyen végzett.

A Presztízs-gálán Holman János képviselte testvérét is, aki éppen külföldön volt.  Fotó: Karnok Csaba
A Presztízs-gálán Holman János képviselte testvérét is, aki éppen külföldön volt.
Fotó: Karnok Csaba

A vásárhelyi cégé a leglátogatottabb társkereső oldal, a love.hu, valamint a szintén leglátogatottabb magyarországi ingatlankereső, az ingatlanok.hu. Ehhez területi képviselői hálózatot hoztak létre. Budapesten irodát, Gyöngyösön e-kereskedelmi részleget alapítottak, 1500 négyzetméteres raktárral. A Heves megyei városból a
book.hu webáruházat szolgálják ki.

Díjak, díjazottak

Az Arany Levél díjat a Makó-Térségi Víziközmű Kft., az Üzleti Innovációs díjat a Hedz Magyarország Kft., az E-díjat az iKron-Inca-Monguz Kft. nyerte el. Az év kisvállalkozása Szénási Róbert egyéni vállalkozó, Az év középvállalkozása az Exicom Rendszerház Kft., Az év vállalkozása a CSOMIÉP Kft. Az év üzletembere díjat Holman Endre és Holman János, a Generál Média Kft. igazgatói vehették át, a Pályázati különdíjat az AQUAPLUS Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft.-nek ítélték oda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forint 274 forintos euróárfolyam felett állapodott meg

A nemzetközi devizakereskedelemben pénteken röviddel este nyolc előtt 274,55 forinton jegyezték az… Tovább olvasom