Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Indulásra kész a civil-állami fapados bank, a Webbank

Az előregisztrációs oldal adatai szerint 3000 magánszemély közel 15 milliárd forint megtakarítást tartana induláskor a Webbankban.
A cégbíróságon bejegyezték januárban Webbank Tőketársaság Zrt.-t, jelenleg a pénzintézet részvénykibocsátásának jogi előkészítése folyik - közölte szerdán Doubravszky György, a bank mögött álló Hiteltársulás szervezője, aki december végén adta át a civil-állami fapados bank, a Webbank alapításáról szóló szakmai előterjesztését Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek.

A szervező közleménye szerint a banki tapasztalattal rendelkező szakemberek által készített előterjesztés választ ad a bank megalapításával kapcsolatban felmerülő összes kérdésre.

A Hiteltársulás most két dologban várja a kormány támogatását: döntést arról, hogy az induláshoz az állam folyósítja a mintegy 1,5 milliárd forint tőkerészt, illetve a kezdeményezést kiemelt állami projektként kezeli, s aktívan szerepet vállal a bank gyorsított eljárásban törénő létrehozásában.

Doubravszky György szerint a civil oldal - magánszemélyek, vállalkozások - hozzávetőleg egy hónap alatt képesek előteremteni az induló tőke másik felét, a mintegy 1,5 milliárd forintot.

Doubravszky György a közleményben hangsúlyozta: "mi eddig mindenben álltuk a szavunkat, minden vállalásunkat határidőn belül teljesítettünk, a Webbank startra kész, most a kormányon a sor".

A www.webbank.hu előregisztrációs oldal adatai szerint 3000 magánszemély közel 15 milliárd forint megtakarítást tartana induláskor az állami-civil fapados bankban. Ezt kiegészítené 1700 vállalkozás összesen évi 58 milliárd éves forgalommal és átlagosan összesen 7 milliárd forint folyószámla egyenleggel.

A Hiteltársulás civil szerveződés tavaly októberében indult azzal a céllal, hogy összegyűjtse a devizahitelesek igényeit és kedvező hitelt szerezzen a közösség tagjainak. Ennek egyik lehetőségeként merült fel egy fapados bank, a Webbank ötlete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Az osztrák bankok nincsenek veszélyben Magyarország miatt˝

Ausztria és az osztrák bankok jelenléte erőteljes Magyarországon, de kellő tőkefedezettel… Tovább olvasom