Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Március 16-áig kell adatokat szolgáltatni

Jövő szerdáig kell adatokat szolgáltatniuk azoknak a gazdáknak, akik agrártámogatást kaptak.
A kötelezettség kiterjed minden, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) és a Halászati Operatív Programban (HOP) meghirdetett támogatási formára, és csak elektronikusan nyújtható be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalba (MVH). Eddig az érintett gazdálkodók mintegy 26 százaléka küldte el adatait. Ez az arány meghaladja a korábbi évekét.

Az e-monitoring benyújtása összesen 38 ezer termelőt érint, és a korábbi évekhez hasonlóan interneten, ügyfélkapus bejelentkezéssel is el lehet végezni. Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az Elektronikus ügyintézés menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat.

Az adatszolgáltatás elvégezhető meghatalmazott útján is, ám fontos: ebben az esetben a meghatalmazást kinyomtatva is el kell juttatni az MVH illetékes kirendeltségére. A meghatalmazás kitöltéséhez a múlt évben használt jelszó érvényes, amennyiben valaki elvesztette, elfelejtette, a G946- os nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is.

A hatékony feldolgozás érdekében a meghatalmazást minél előbb, de legkésőbb az adatszolgáltatás benyújtásával egyidejűleg érdemes postára adni. Azoknak az ügyfeleknek, akiknek valamely adat módosítása miatt G002- es nyomtatványt kell kitölteniük, a monitoringmeghatalmazást (papír alapon) és a G002-es nyomtatványhoz kapcsolódó papír alapú mellékleteket a monitoringbenyújtás határidejének lejárta előtt 3 munkanappal kell eljuttatniuk a hivatalba, ellenkező esetben e-monitoring-felületük inaktív marad.

Az adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata, a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idei mélyponton zártak az európai tőzsdék

Jelentős gyengüléssel, idei mélyponton zártak az európai tőzsdék csütörtökön: a 0,70-0,80… Tovább olvasom