Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Gazdaság > Minden harmadik dolgozójától megválhat a Lombard

Minden harmadik dolgozójától megválhat a Lombard

Szeged - Négyszáz munkatársának körülbelül 30 százalékától válik meg a szegedi központú lízingcég, a Lombard – olyan ütemezésben, ahogy „elfogy a dolgozók alól a munka".

Kovács András - 2013.02.01. 14:54
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A napokban csoportos létszámleépítést jelentett be a szegedi központú Lombard a Csongrád Megyei Munkaügyi Központnál. A társaság törvényi kötelezettségének tett eleget, amikor a 30 százalékosra tervezett elbocsátást előzetesen jelezte. Egy évvel ezelőtt hasonló bejelentésre kényszerült, a 2012-es év első felében minden ötödik alkalmazottjától vált meg a társaság.

Illusztrációk: Schmidt Andrea
Illusztrációk: Schmidt Andrea
Az elmúlt négy évben a gépjármű-finanszírozási piac drasztikusan átalakult: a svájci frank árfolyama minden előrejelzésnél nagyobb mértékben, tartósan megemelkedett. Ebben a helyzetben a finanszírozók kénytelen voltak átgondolni üzleti stratégiájukat. A Lombard egy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy univerzális lízingcég helyett a lakossági gépjármű-finanszírozásra, valamint a kockázatkezelésre fókuszál, és e stratégia mentén alakítja át szervezetét. A lízingpiaci előrejelzés a közeli jövőre sem ígér érdemi javulást, a hitelfelvételi hajlandóság továbbra is alacsony – összességében a lakossági gépjármű-finanszírozás minden területe szűkült.

– A Lombardnak alkalmazkodnia kell a megváltozott piaci feltételekhez, és ennek megfelelően kell átalakítania a szervezetét is. A mostani leépítésben érintettek körét igyekszünk úgy meghatározni, hogy minél kevesebb saját munkavállalónktól kelljen megválni: ezért inkább úgy fogalmaznék, hogy a munkahelyek 30 százalékára vonatkozik a racionalizálás, a hosszan elnyúló válsággal kapcsolatos kényszerű átszervezés – mondta dr. Papp Zoltán, a Lombard cégcsoport HR-igazgatója. Jelenleg négyszázan dolgoznak a lízingcégnél, ebből építik le két részletben a létszámot.


– Február közepéig az érintettek nagyjából kétharmada kapja meg a levelet. A többieknek az általuk kezelt portfolió kifutásáig határozott idejű foglalkoztatást ajánlunk abban az ütemezésben, ahogy elfogy a kollégák alól a munka – fogalmazott dr. Papp Zoltán.

– A létszámleépítés nagyon fájdalmas az érintett családok számára, éppen ezért olyan méltányos csomagokat dolgoztunk ki, amelyek elviselhetőbbé teszik a munkahelyek elvesztését, illetve segítséget jelentenek az új lehetőségek megtalálásában. Az elmúlt évben felkínált elhelyezkedést támogató programunkat újból elindítjuk. Ennek segítségével tavaly a Lombardtól elbocsátott munkavállalók jelentős részének sikerült újból elhelyezkednie.

A nehézségek ellenére a Lombard meggyőződése, hogy 2013 végére megerősödött piaci szereplőként tud újból ringbe szállni.


Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Moderálásra küldöm 61. macs 2013.02.04. 11:35

58. lukrecia,
én nagyon buta vagyok, tehát kérlek magyarázd meg, miért baj, ha valaki bérel egy garázst?

Moderálásra küldöm 60. papsajt 2013.02.03. 13:49

egyszer fenn, másszor lenn

Moderálásra küldöm 59. Smerdis 2013.02.03. 12:30

37. lukrecia 2013.02.02. 11:56

őszintén, neked fizetnek ezért?

Moderálásra küldöm 58. lukrecia 2013.02.03. 12:11

56 : rosszpernek két ttk-s diplomája van , csak nem látszik rajta. Az egyik valami nyelvtani képzés lehet , mert annyira szabatosan tud fél mondatban is szidalmazni :)) Gazdasági végzettsége nem lehet , a garázsát ugyanis bérli:((

Moderálásra küldöm 57. Admin07 2013.02.03. 11:42

"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.
Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 56. kontrapista 2013.02.02. 21:53

55.roxper
A " fülkeforradalmárok " hatalma akkora, hogy a svájci frank árfolyama " felfelé szökött " világviszonylatban is.
Az egy jó dolog, hogy a butaság nem fáj, mert akkor ordítva szaladgálnál le-alá !
u.í.
Tanulni, tanulni és csakis tanulni, mondotta Lenin elvtárs ! Igyekezz !

Moderálásra küldöm 55. roxper 2013.02.02. 21:07

51.
Ez így van, 2010 nyár elején 180 ft volt egy chf, aztán jöttek a fülkeforradalmárok és nagy részben nekik köszönhetően 260 ft fölé szökött!

Moderálásra küldöm 54. laca100 2013.02.02. 20:11

48. igazságkereső, Szia! Egyébként én is erre gondoltam, amit Te bővebben kifejtettél. A spekulátorok pont erre készültek. Évekkel előre tudták, hogy mi fog bekövetkezni. Most meg a fullajtárok mehetnek kapálni, akik azért eddig elég frankó fizetéseket kaptak. Csakhogy a lehúzható emberek száma, s velük együtt a pénze csökkent. Kedvezőbb lett volna a devizahitel? Attól függ, hogy ki, mikor vette fel. 2006 óta talán 2-3 hónap volt csupán, amikor kevesebb volt a törlesztőrészlet pár ezer forinttal, azóta pedig szinte a duplája.

Moderálásra küldöm 53. theseus 2013.02.02. 19:16

51. saturnus 2013.02.02. 18:55

Fideszes fizetés, az milyen? És az MSZP-s? Az másmilyen? Egyébként köszi a szakértői kommentet...

Moderálásra küldöm 52. mynameis 2013.02.02. 18:59

50. theseus 2013.02.02. 18:36
Nem tán ön az előadó????
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fIeMsbmSig4


Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...