Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Navigátor

"Ezután nem volt más választásom, mint az, hogy megmutassam az embereknek, potenciális ügyfeleimnek, hogy ÉRTÉKET kapnak."

Tegnap beszélgettem egy építész barátommal és kérdezte, hogy megy nekünk, mennyire nehéz manapság tréningeket eladni. A válasz erre igen egyszerű volt. Tréningeket eladni manapság szinte lehetetlen…. 

Kerek szemekkel nézett rám, gondolom valami egészen mást várt, valami PR dumát, vagy kitérő választ. Halványan elmosolyodtam és folytattam, mondván épp ezért nem is ezt csináljuk. Na ettől aztán még inkább kikerekedett a szeme, s szinte hallani lehetett, ahogy kattogtak a fogaskerekek, s azon gondolkodott, meg merje-e kérdezni, hogy ezek szerint teljesen profilt váltottunk, vagy mi a fene, mikor egy kérdéssel megakasztottam gondolatmenetét: “Mennyire nehéz most házterveket eladni?"

Tudtam, a durván visszaesett építőipar miatt a tervezők élete sem olyan egyszerű, mint 6-7 évvel ezelőtt, neki mégsem megy rosszul, vannak megrendelései, munkái, pedig nincs “közel a tűzhöz" sőt….

Szóval faggattam kicsit. Egy pillanatra meglepődött, majd azt mondta, én nem terveket adok el, hanem segítek az embereknek megvalósítani azt, hogy saját házban éljenek a családjukkal, olyan környezetben, ami biztonságot, melegséget sugall, ahol tudják, nyugodtan kiengedhetik a gyermekeiket az udvarra. Vagy ahol számukra esztétikus, a maguk ízlése és világa alapján megteremtett kisebb-nagyobb élettereket kapnak. Tulajdonképpen megvalósul életük egyik legnagyobb álma. Tetszett amit mondott, s folytattam a faggatózást: “Mindig tisztában voltál azzal, hogy te nem pusztán tervezel?" Most az ő arcán jelent meg egy villanás erejéig a mosoly, s elkezdett mesélni.

“Tudod – mondta – régebben úgy szereztem munkát, hogy megkentem az építési előadókat és ők tolták nekem az ügyfeleket. Egész magas önkormányzati körökben lettem járatos és segítettem elintézni ezt-azt. Nyilván nem ingyen, ha érted mire gondolok… Aztán egy napon ránéztem, mi is az amit én csinálok, tényleg ezért lettem építész, ezért voltak álmaim? Tényleg az a legfontosabb, mennyit tejelnek, nem az, hogy milyen minőség jelenik meg az építészeti kreativitásom nyomán? Miután megkaptam magamnak-magamtól a választ, léptem. Bejelentettem, csak úgy fogadok el munkát, hogy a munkaszerzési jutalékot, ha kérnek, hivatalosan, számla ellenében adom. Nagyon kevesen maradtak, összesen hárman, akikből kettő előtte sem fogadott el semmit, ha munkát szerzett. Ezután nem volt más választásom, mint az, hogy megmutassam az embereknek, potenciális ügyfeleimnek, hogy ÉRTÉKET kapnak! Nem mindig egyszerű persze a dolog, de a törekvésem meghozza a gyümölcsét!"

Nos, ezek után már nem nagyon kellett sokat magyaráznom, mit is teszünk mi a tanácsadó cégünkben. Megmutatjuk, az ÉRTÉKET, amit adni tudunk. Ahogy Ő segít családoknak megvalósítani az álmukat, mi a vállalkozóknak segítünk megvalósítani azt az álmot, amit megalkottak, mikor elindították vállalkozásukat. Mert a nehéz körülmények között bizony sokszor leveszik a tekintetüket arról, miért is csinálják, miért kezdték el, mit akarnak elérni. Megmutatjuk nekik, hogy megvalósulhatnak az álmaik, még ha nehéz, vagy kilátástalan is néha. Mert kaphatnak tőlünk egy olyan NAVIGÁTOR-t, aki átsegít a viharok és zátonyok között!

Pál Zsolt
Comline Budapest Kft.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi mélyponton a lakásépítés

Megjelent a KSH gyorsjelentése 2013 első félévéről: a kiadott építési, valamint a használatba vételi engedélyek száma drámaian kevés a megyében. Tovább olvasom