Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Negatívra rontotta a magyar kilátást a Standard & Poor´s

A hitelminősítő egyben megerősítette a hosszú és rövid futamidejű magyar szuverén kötelezettségek "BB/B" szintű besorolását.
Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta a hosszú távú magyar adósosztályzatokra érvényben tartott kilátását az eddigi stabilról csütörtökön a Standard & Poor's.

A nemzetközi hitelminősítő egyben megerősítette a hosszú és rövid futamidejű magyar szuverén kötelezettségek "BB/B" szintű besorolását.

A Standard & Poor's a kilátásrontáshoz fűzött csütörtöki londoni elemzésében azzal indokolta a lépést, hogy véleménye szerint tovább gyengült a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatósága és hitelessége. Ez részben azoknak a döntéseknek a következménye, amelyek a hitelminősítő megítélése szerint kérdéseket vetnek fel az ellenőrző funkciójú intézmények függetlenségével és így hitelességével kapcsolatban.

A cég példaként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) élén bekövetkezett vezetőváltást és az alaptörvény módosítását említi, ezek ugyanis a Standard & Poor's véleménye szerint gyengíthetik a magyar intézményrendszer hatékonyságát, valamint a gazdaságpolitikai döntéshozatal minőségét és kiszámíthatóságát.

Olvasóink írták

 • 4. Buvana 2013. március 22. 09:02
  „Ébresztő!! Ezek a maguk által "hitelminősítőnek" nevezett cégek ugyanazon emberkék tulajdonát képezik akik megrendelik tőlük a z un. minősítéseket. Éljen a liberalizmus és eme remek vívmányai!!!”
 • 3. zest 2013. március 22. 05:09
  „Standard & Poor ....!!??
  Addig amíg az USA AA+ AA+ AAA -ra van ´minősítve´ náluk (ami nyílvánvaló hazugság, hiszen ilyen mélyen eladósodva még soha nem voltak) addig nem kell félnünk attól sem, hogy Magyarországnak ezen utóbbi minuszos leminősítését valaki is komolyan veszi a világon....”
 • 2. GengsterPro 2013. március 22. 02:58
  „tündérmese”
 • 1. 48as 2013. március 21. 20:30
  „Mást nem is vártunk, és lesz ennek még következménye. -----Annak is, hogy az IMF-el nem tudtunk rövid távon megeggyezni. Vargának az államtitkára már jelezte, hogy IMF nélkül nagyobb megszorítások várhatók. Idáig attól volt hangos a Média, hogy nem volt, nincsen, és nem is lesz megszorítás. Akkor hogy tovább ?

  A gazdaság a lejtôn. Meddig lehet még a megszorításokkal a fizetési kötelezettséget kieggyenlíteni ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

337 milliárd volt az államháztartási hiány februárban

Az államháztartás törvényi előirányzata 841,8 milliárd forint pénzforgalmi hiányt tartalmaz 2013-ra. Tovább olvasom