Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Növelte megtakarításait a lakosság

Miközben hitelei egy részét törlesztette - írja a Népszabadság az MNB adataira hivatkozva.
Miközben hitelei egy részét törlesztette, megtakarításait tovább növelte idén a lakosság - írja a Népszabadság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.

Az újság szombati cikke szerint a háztartások megtakarításainak, befektetéseinek értéke szeptember végén 26 882 milliárd forint volt az adósságok levonása után, amely több mint 2600 milliárdos gyarapodást jelent egy év alatt.

A háztartások kötelezettségei egy év alatt 300 milliárd forinttal, 9013 milliárd forintra csökkentek. A lakosság pénzügyi eszközeinek értéke szeptember végén meghaladta a 35 895 milliárd forintot. A készpénz- és bankbetét-állományok, különféle értékpapírok és biztosítási megtakarítások, továbbá céges üzletrészek értéke 7 százalékkal bővült éves összevetésben.

A lap beszámol arról is, hogy az utóbbi két évben a jegybanki alapkamattal együtt folyamatosan csökkentek a pénzintézetek által a lekötött betétekre fizetett kamatok is - októberben már csak átlagosan évi 1,5 százalékos kamatot fizettek a bankok a lekötött betétekre, míg két éve még több mint 6 százalékot -, ami jelentős hatással van a lakossági megtakarítások szerkezetére. Így idén megtörtént, amire még nem volt példa, a bankbetétek volumenét meghaladták a különböző értékpapírokban - befektetési jegyben, állampapírban, részvényben - tartott megtakarítások - írja az újság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orosz arany- és devizatartalék 400 milliárd dollár alatt

A múlt év végén az orosz arany- és devizatartalék 509,6 milliárd dollár volt. Tovább olvasom