Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Presztízs díj: rangos cégek támogatják

Csongrád megye - Kiadónk és lapjaink 2004-ben alapított Presztízs díját a jövő héten, november 17-én 8. alkalommal adjuk át a már hagyományos gálaesten. A legjobb megyei vállalkozásokat 5 Presztízs díjjal és egy különdíjjal jutalmazzák a mecénások. A gazdasági élet Oscarjának 7 mecénása és 3 támogatója van: sorozatnak szánt cikkünkben ezúttal ötüket faggatjuk arról, miért álltak a díj mellé.
Pintyőke Marcell. Fotó: DM/DV
Pintyőke Marcell.
Fotó: DM/DV
A Presztízs díj megalapítása óta meghatározó elismeréssé nőtte ki magát – magyarázta Pintyőke Marcell, a fő mecénás KÉSZ Holding Zrt. marketingigazgatója. – Köszönhető ez a Délmagyarországnak, a Szegedi Tudományegyetemnek és a mecénásoknak, akik komoly kritériumrendszert dolgoztak ki. A transzparencia és értékteremtés a fő ismérvei a Presztízs díjnak, így minden évben nyugodt szívvel állunk a kiválasztás és az átadás elé. Hiszen csakúgy, mint a KÉSZ cégcsoport elmúlt 30 évében, a Presztízs díj esetében is a valós értékek, teljesítmények és maga az ember a legfontosabb kritérium. A díjazottak mertek nagyot álmodni, és meg is tettek mindent azért, hogy álmuk valóra váljon. Az ilyen vállalkozások igazi értéket jelentenek az országnak.

– A Legrand Zrt. a hosszú távú, megbízhatóan működő üzleti kapcsolatokra épít – állítja Károlyi László vezérigazgató. – Ezt tükrözi 50 éves évfordulónk, és ezért támogatjuk a Presztízs díjat is. A díj nemcsak elismerést jelent annak, aki kapja, de egyben referencia és példa a többi vállalkozásnak, hogyan lehet a változó gazdasági környezetben is eredményesen működni. Ösztönzés arra, hogy a vállalkozók a szaktudást, az innovációt és a kitartást ötvözve törekedjenek olyan eredményekre, mint a Presztízs díjban részesülő cégek, személyek.

Károlyi László. Fotó: DM/DV
Károlyi László.
Fotó: DM/DV

– Számunkra már presztízskérdés a rendezvény támogatása – jelentette ki Sipos Aurél, a Szilánk cégcsoport ügyvezető igazgatója. – Örömmel állunk a rendezvény mellé, mert a díj – amelyet mi készítünk – a feltörekvő Csongrád megyei cégek gazdasági teljesítményét ismeri el. Meggyőződéssel valljuk, hogy ily módon is szükség van a kisebb vállalkozások támogatására, hogy élénkítsék régiónk gazdasági pezsgését. A Presztízs díjjal jutalmazott cégekben pedig akár megbízható jövőbeni üzleti partnereket is megismerhetünk.

Sipos Aurél. Fotó: DM/DV
Sipos Aurél.
Fotó: DM/DV

A MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. a fő támogatója a Presztízs díj 2011-nek. Essősy Zsombor vezérigazgató azt mondta: – A gazdaság motorjának beindításához – mint mindenhez – pénzre van szükség, aminek forrása a belső fogyasztás növekedése, az állami beruházások bővülése vagy a befektetők aktivitása lehetne, de sajnos hazánk gazdaságát jelenleg egyik sem jellemzi. Marad, sőt felértékelődik az uniós pénzek szerepe. A kifizetésre váró, összesen 6 ezer milliárd forint – átlagosan évi 1500 milliárd – támogatás a fennmaradó 4 évre vetítve a GDP évi 6 százalékát teszi ki. Mindannyiunk érdeke, hogy ez a pénz minél gyorsabban a lehető legjobb helyre kerüljön. A Szegeden helyi képviseleti irodát működtető MAPI az elmúlt 8 évben több mint 100 milliárd forint uniós forrás lehívásához segítette hozzá a hazai vállalkozásokat, közöttük Csongrád gazdasági teljesítményét alapvetően meghatározó cégeket. Úgy gondoltuk, hogy a Presztízs díj támogatójaként jó alkalmunk nyílik ráirányítani a helyi vállalkozások figyelmét az uniós forrásokra.

Essősy Zsombor. Fotó: DM/DV
Essősy Zsombor. Fotó: DM/DV


A Naturtex Kft. idén először állt támogatóként a Presztízs díj mögé. Miért? – kérdeztük Gellért Ákostól, a cég ügyvezető igazgatójától. – A vállalkozásoknak is szükségük van díjakra, elismerésekre, ezért csatlakoztunk a támogatókhoz – válaszolta a vezető. – Nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk a Presztízs díjat, ugyanis azok a vállalkozások, amelyek sokat tesznek a gazdasági környezetért, értéket és munkahelyeket teremtenek, rendre kimaradnak az elismerésekből. Szeged város kitüntetéseit, a díszpolgári címeket sosem vállalkozók kapják.

Gellért Ákos. Fotó: DM/DV
Gellért Ákos.
Fotó: DM/DV

Mecénások, támogatók

A Presztízs díj 2011 kiemelt mecénása a KÉSZ cégcsoport. Mecénások: Bonafarm csoport, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hungerit Zrt., Lapcom Kft., Legrand Zrt., Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj 2011 fő támogatója a MAPI Zrt., támogatója a Szilánk Zrt. és a Naturtex Kft. 5 kategóriában hirdetünk győzteseket, ezek a következők: Az év új vállalkozása, Az év kisvállalkozása, Az év középvállalkozása, Az év vállalkozása, Az év üzletembere Presztízs díj. A kiemelt mecénás hatodik kategóriaként saját különdíjat adhat át.

Gála, különleges műsorral

A Presztízs díj 2011 gálaestjét november 17-én 19 órai kezdettel rendezzük meg az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában. Mint 2004 óta minden esztendőben, idén is különleges programmal, még különlegesebb színpadi látvánnyal várjuk vendégeinket. A show-műsort a BabilonFace Társulat adja, amely ebben az összetételben még egyszer sem lépett színpadra. Az előadás vezéregyénisége Domonkos Csilla: az Európa-szerte ismert, sokáig csak külföldön fellépő énekesnő partnereinek Lantos Zoltán hegedűművészt, Feicht Zoltán tánc- és cirkusz-, valamint Kovács Debora tissou-művészt választotta. Az est házigazdája Jaksity Kata. A Presztízs díj 2011 gálán 5 kategóriában adunk át elismeréseket, hatodikként a kiemelt mecénás, a KÉSZ-cégcsoport különdíjjal jutalmazhat egy vállalkozást. A gazdasági élet Oscar-díjátadójának számító rendezvény bevételét ebben az évben is jótékonysági célokra fordítjuk.

Olvasóink írták

  • 1. gombika 2011. november 12. 05:10
    „Ezek majd dózsölnek,közben sok gyerek éhezik,mert nincsen pénz ennivalóra,.Sajnos sok gyermek meghal,mert nincs pénz a kis betegekre-sokan megfagynak,mert nem tudnak tüzelőt venni és még sorolhatnám-amit Ti is tudtok Tisztelt olvasók!Szégyelljék magukat a "NAGY KUTYÁK",hogy akiknek legjobban szükségük lenne segítségre,azokat típorják el!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a Rába részvények felvásárlása

A Rába részvényekért felkínált 815 forintos vételár kifejezetten kedvező ajánlat a társaság… Tovább olvasom