Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Romániában a mikro-, Magyarországon a makrogazdaság problémái jellemzőek

A változások miatt ma Romániában a mikro-, Magyarországon a makrogazdaság problémái a meghatározóak.
Az elmúlt évek jelentős változásokat hoztak a román és a magyar gazdaságban is, ma Romániában a mikrogazdaság, Magyarországon a makrogazdaság problémái a meghatározóak - fogalmazták meg egy kolozsvári fórumon Romániában tevékenykedő magyar gazdasági szakemberek.

A Jakabffy-Sapientia Klub által szervezett kerekasztal-beszélgetésen - a Krónika című lap online változatának a beszámolója szerint - Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója kifejtette: a román jegybank szigorú monetáris politikájának köszönhetően Romániában jól működik a makrogazdaság, ellenben a mikrogazdaság alig. Szerinte Magyarországon ennek az ellenkezője tapasztalható, negyvenéves hagyománya van a vállalkozásnak, ellenben nagy az államadósság, és nem stabil a makrogazdaság.

„Romániában a mikrogazdaságot, a vállalkozásokat kell rendbe hozni, Magyarországon a makrogazdasági stabilitást kell létrehozni, az adósságot kell csökkenteni" - foglalta össze álláspontját az OTP Románia vezérigazgatója.

Csenteri Levente, a Magyar Telekom romániai leányvállalata, a Combridge Kft. vezérigazgatója a két országot összehasonlítva azt emelte ki: az elmúlt tíz évben bekövetkezett változások következtében ma Magyarországon olcsóbb élni, mint Romániában.

Megjegyezte azt is: munkaadóként a válság pozitív hozadékait is érzékeli Romániában, megtisztult a korábban hektikus munkaerőpiac, és egyre inkább el lehet várni a minőséget és a szolidaritást a munkavállalóktól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán éjfélig kell befizetni a kgfb első részletét

Február utolsó napjáig kell befizetni az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) első… Tovább olvasom