Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Soros: Európa a lassú halálba menetel

Az Európai Központi Bank (EKB) a lassú halálba vezeti Európát azzal, hogy ódzkodik nem konvencionális eszközöket bevetni a gazdaság élénkítésére - idézi a német Die Welt napilap online kiadása pénteken Soros György CNBC tévécsatornának adott interjúját.
A milliárdos befektetési alapkezelő szakember elmondta, hogy "Európa olyan utat választott, amely Japánt az elmúlt 25 év alatt a lassú halálba vezette". Ezt meg kell akadályozni - tette hozzá.

Soros György idézett kijelentésével közvetve az EKB-t illette bírálattal azért, amiért csütörtöki kamatdöntő ülésén sem nem csökkentette irányadó kamatát, sem nem jelentett be semmiféle nem konvencionális intézkedést az euróövezeti gazdaság élénkítésére.

Japán ezzel szemben tanult saját hibájából - mutatott rá - és drasztikusan irányt változtatott: "Amit viszont a japánok most tettek, az valóságos szenzáció" - mondta Soros György, hangsúlyozva, hogy meglehetősen "tűzveszélyes" lépésről van szó.

A japán jegybank csütörtökön milliárdos likviditásnövelő gazdaságélénkítő intézkedési csomagot jelentett be.

"A program gigantikus méretű. Japán háromszor annyi pénzt pumpál a gazdaságba, mint amennyit az Egyesült Államok" - mutatott rá Soros György. "Egy ilyen programot elindítani azonban olyan 25 év után, amikor csak a deficitet halmozták anélkül, hogy a gazdaságot ki tudták volna billenteni a holtpontról, azzal a veszéllyel jár, hogy elveszíthetik felette az ellenőrzést" - figyelmeztetett a milliárdos befektetési alapkezelő szakember az amerikai CNBC tévécsatornának adott interjúban.

Olvasóink írták

 • 4. Gingko 2013. április 06. 21:37
  „Nem menetel, hanem viszik, kihasználva az irányító (vagy éppen ezt akaró?) vízfejek tehetetlenségét. Óriási különbség!”
 • 3. bánki 2013. április 05. 16:29
  „Soros György befektető !
  Befektetett a FIDESZ-be ! ( O.V. tanulmányai - nem jött be )
  Befektetett az SZDSZ-be ! Bejött, bár lejárt a szavatosságuk !
  Befektetett a ,,Közép Európai Egyetem" nevű <moderálva> - szó szó nullszaldód ! ( span Magyar Bálint)
  Befektet napjainkban a HaHa nevű <moderálva>! Hát ! Tényleg nem javul a népszerűségi indexe az <moderálva> !”
 • 2. pachakuti 2013. április 05. 16:28
  „Gyuri (Georg) bácsit Európa összeomlása csak anyagilag érintheti és csak nyereségesen. Ugyanez érvényes Amerikára is. <moderálva>”
 • 1. queenmargareth1 2013. április 05. 13:26
  „és te, mint kiemelt védet nép megvéded ugye?szerintem meg miattatok tartunk itt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó ecsetvonás

Április 30-án bezár a budapesti székhelyű Főkefe Nonprofit Kft. szegedi üzeme. Tovább olvasom