Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Spórolásra nevel a PSZÁF új honlapja

Spórolásra nevel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) új honlapja, amely a takarékossági világnap alkalmából egyebek mellett közérthető termékismertetőkkel, kérdéssorokkal, pénzügyi szótárral, öngondoskodó kalkulátorral, valamint online pénzügyi fogyasztóvédelmi fórummal bővül.
A PSZÁF a fogyasztóvédelmi bírságokból befolyt pénzt a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztésére is fordítja. Ezt szem előtt tartva készült www.megtakaritasiiskola.hu címen elérhető honlap is, amely közérthető formában mutatja be a megtakarítások előnyeit, a konstrukciók közti különbségeit és az ezekkel kapcsolatos jellemző problémákat.

Az oldalra látogatók részletes tájékoztatást kaphatnak a pénzügyi szolgáltatások sajátosságairól, illetve a terméktípusok jellemzőit is megismerhetik - olvasható a PSZÁF közleményében.
A honlapon aktuális hírek, biztosítási és banki termékismertetők, valamint egy öngondoskodás-kalkulátor található, ez utóbbi a az ideális banki terméktípusok kiválasztásában segít, megismertetve azok előnyeit és kockázatait.

A megtakarítási iskola nemcsak egy honlap, hanem a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete által működtetett, folyamatosan bővülő felület is. Az online fórum és ügyfélszolgálat hathatósabb működése érdekében szakértők hétköznap 24 órán belül válaszolnak a beérkező pénzügyi megkeresésekre, kérdésekre.

A korábbi szakmai anyagok és a pénzügyi termékek részletes bemutatása új alapokon indul útjára Jancsi története címmel. A hétköznapi pénzügyi anekdoták a mindennapi életben tapasztalt pénzügyi problémáinak útvesztőiről mesélnek, és azok lehetséges megoldásaira is választ adnak az olvasónak. A szerkesztők biztosak benne, hogy az egyszerű hétköznapi nyelven megfogalmazott, első kézből kapott esetek és az arra adott válaszok számos problémás eset megoldására lehetnek alkalmasak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a forint

Erősödött a forint: az eurót 271,15, a svájci frankot 198,19, az amerikai dollárt 195,75 forintot jegyezték. Tovább olvasom