Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Szinte teljesen eltűnt az ingyenes készpénzfelvétel

Az utalásokat, a csoportos megbízásokat, a bankkártyás vásárlásokat kétezrelékes, a bankautomatákból vagy pénztárakból felvett összegeket pedig háromezrelékes adó terheli.
Szinte teljesen eltűntek a piacról azok a bankszámlák, amelyek ingyenes készpénzfelvételt tettek lehetővé. Ahol megmaradt, ott is szigorú feltételek teljesülése esetén kínálják fel ezt a lehetőséget - számol be róla a hétfői Magyar Nemzet.

Január elsejétől az utalásokat, a csoportos megbízásokat, a bankkártyás vásárlásokat kétezrelékes, a bankautomatákból vagy pénztárakból felvett összegeket pedig háromezrelékes adó terheli. A bankok az új közterhet gyakorlatilag teljesen átruházzák az ügyfeleikre.

Az áthárítások módszerei viszont pénzintézetenként változnak, ezért érdemes alaposan körülnézni a számlák és a bankok között, az internetes kalkulátorok erre ideális megoldást kínálnak - hívja fel a figyelmet a lap.

A legtöbben minden bizonnyal akkor érzik majd meg a szolgáltatások drágulását, amikor készpénzt vesznek fel a bankjegykiadó automatából. Tavaly még szinte minden pénzintézet kínált olyan számlákat, amelyeknél havi egy-két, esetleg több készpénzfelvétel is díjtalan volt. Ezeket az ajánlatokat januártól szinte kivétel nélkül eltörölték a pénzintézetek.

Csupán az Erste, az OTP és a K&H egyes számlacsomagjainál maradt meg ritka kivételként a havi néhány alkalomra szóló ingyenes készpénzfelvétel, a többi bank - amennyiben lehetővé teszi - ezt kemény feltételekhez köti.

A másik leggyakrabban használt banki szolgáltatás, a kártyás fizetés ugyanakkor a jelek szerint nem lesz drágább, végül az MKB Bank kivételével az összes pénzintézet elállt ettől a szándékától - írja az újság.

Olvasóink írták

53 hozzászólás
 • 53. kormoska 2013. január 30. 21:02
  „48.macs
  A neve Minimum számlacsomag,mostanában vezették be és adja azon kedvezményeket amit leírtam.
  A K&H honlapján mindent megtalálsz róla.
  Remélem segíthettem.”
 • 52. történész 2013. január 30. 19:03
  „43. bagalas

  Nem hazudott az övé igen...róllunk itt már a kutya sem beszél..és megyünk békemenetetbe.Gyimesi bocsánatot kell kérni ??
  nos igaza van , bocsánatot kérek amiért ilyen birka voltam,hogy a FIDESZ-re a mást mondó és mást csináló, grófi ipar báró rendszert kialakító pártra szavaztam.”
 • 51. Anmari51 2013. január 30. 16:39
  „Anmari51
  42. Pandóra! Ha mondjuk te havonta készpénzben fel tudsz venni 50 ezer forintot és azt egy összegben veszed fel, annak a tranzakciós 0,03 ezreléke pont akkora összeg lesz, mint ha 10x5 ezer forintot vennél fel!”
 • 50. X_Y 2013. január 30. 15:55
  „45.macs 2013.01.29. 16:57

  44. X_Y,
  remélem nem az altamirai barlangra gondoltál? :-)

  :)

  Maradjunk annyiban hogy hozzá képest a 100-as szög egy integrált áramkör :)”
 • 49. Együgyű 2013. január 30. 14:49
  „,,Szinte teljesen eltűnt az ingyenes készpénzfelvétel"
  A forradalmi harc jegyében és március idusa közeledtével valamint a sokadik sarcolás tudatában ez az összeg nem is sok. Főleg ha az átlag alatti keresetűeket és a hajléktalanokat, munkanélkülieket, közmunkásokat is figyelembe vesszük. A milliárdosok meg a tehetősek a problémáikat úgy is megoldják jövedelmeik növelésével valamint racionalizálással. Nem kell hányattatott sorsuk miatt nekik gyűjtést szerveznünk, mint Isaurának anno. Most már avval kell foglalkoznunk, hogy Viktor apánk és kuszaszemünk milyen védelmi taktikai atombombát fog most ledobni a forradalmi harcot folytató népre a 2013-as költségvetés biztosítása érdekében továbbá a 3,8% tartásáért. Senkinek kétsége nem lehet! Csak az MSZP, és az elmúlt nyolc év, továbbá Botka a hibás mindenért. Mellesleg sikert, sikerre halmozunk. Matolcsy György meg megmondta, hogy 2o25-re itt lesz nem csak nekik a Kánaán, hanem nekünk is. A külföldre eddig kitántorgott fiataljaink meg epekedve visszatántorognak egységes nemzeti honunkba.”
 • 48. macs 2013. január 30. 11:59
  „47. kormoska,
  mivel körbekérdeztem, több helyen azt mondták, igen vannak ilyen csomagok, de azokat már új ügyfeleknek nem értékesítik. A régieknek marad, ha marad.”
 • 47. kormoska 2013. január 30. 10:24
  „Pár banknál még mindig vannak jó számlacsomagok,csak keresni kell.
  Én 650 ft ot fizetek de ingyen van a mobilinfó,havi 2 készpénzfelvétel és banki utalás,nincs éves kártyadíj,díjmentes a kártyás vásárlás,ingyenes az E-bank stb...és ha lenne megtakarításom további havidíj kedvezményt adnának.”
 • 46. jacuzzi 2013. január 29. 19:17
  „Simán lehet olyan bankszámlát találni, ahol ha 100 000 Ft jóváírás érkezik a számlára, csak 299Ft-ba kerül a számlavezetés. 2 ingyenes ATM kp felvéttel, ingyenes csoportos beszedési megbízásokkal. Most őszintén. Ez olyan sok?”
 • 45. macs 2013. január 29. 16:57
  „44. X_Y,
  remélem nem az altamirai barlangra gondoltál? :-)”
 • 44. X_Y 2013. január 29. 16:17
  „36.Emberségetavilágnak 2013.01.29. 09:03

  " 2006-tól intenzíven nyomult egy szűk érdekcsoport, amely hóna alatt a speciális szoftverrel döntési jogkörrel bíró banki szakembereket győzött meg "

  Pajtás, te egyszerű vagy mint a barlangrajz...”
 • 43. bagalas 2013. január 29. 14:49
  „Ezt én most nem értem. Nemolyan régen minden médiában azt fröcsögték a kormánypártiak hogy a "bankadót" a bankok SEMMILYEN módon nem háríthatják át az ügyfelekre.
  Ma meg azt olvasom hogy - idézem a cikkből: "A bankok az új közterhet gyakorlatilag teljesen átruházzák az ügyfeleikre. "

  Én aláírom hogy sok jó dolgot csinál a mi kedves kormányunk de mindezek az én szemembe semmisnek minősülnek ha közben ilyesmi történik.
  A másik ilyen az volt amikor Orbán azt nyilatkozta, hogy a magyar Gazdaság erősebb mint 4 éve volt. Keresztülbucskáztam magamon hiszen azon kívül hogy a hitelfelvétel miatt nagyobb lett a pénztartalék a gazdaság minden statisztika szerint gyengült. És mégis az arcomba hazudja hogy erősebb lett.
  "A bankadó a bankokat terheli" és egyéb kiejelntés is mind nyilvánvaló hazugság és a sok buta ember aki a TVn függ egész nap meg mind elhiszi. Persze én már az elején tudtam Mégis kit terhelne ha nem az egyszerű embert. Mindig azok viselik a terhet akik az értéket előállítják. Mert minden más abból van.
  Ne tévesszen meg senki ha azt mondják az állam finnaszíroz valamit, akár egészségügy akár oktatás, az állam pénze a mi pénzünk, azoké a dolgozóké akik értéket állítanak elő, és végsősoron MINDEN a mi terhünk.”
 • 42. Pandora 2013. január 29. 13:50
  „ha a készpénzfelvételnek egységára van, nem pedig összegtől függő, akkor megéri egy összegben levenni a fizetést. a bank meg bekaphatja..
  vegye ki mindenki a pénzét a bankból, majd meglátjuk mi lesz.”
 • 41. macs 2013. január 29. 12:18
  „36. Emberségetavilágnak,
  szeretem az összeesküvési elméleteket, de azért a valóság bonyolultabb. :-D
  Továbbra is tartom, hogy akik a deviza alapú hiteleket felvették, azok az árfolyam ilyen mértékű alakulásával nem kalkuláltak, de mások se. Továbbra is tartom, hogy a Járay által magasan tartott jegybanki alapkamat, nagyon megdrágította a forint hiteleket, ami miatt sokan más megoldást kerestek.
  Továbbra is tartom, hogy az USA-ból kiindult és világméretűvé vált válságnak már 2006-t megelőzően már voltak előjelei.”
 • 40. TCHGabika 2013. január 29. 12:08
  „"A Citibanknál 3 éve van díjmentes folyószámlám, belföldön korlátlan számú díjmentes, bármely ATM használattal, normál betéti és paypass hitelkártyával, és +50 napos hitelkerettel. A legutóbbi kivonaton még nem láttam bankköltséget a pénzmozgásról szóló SMS értesítések díján kívül."

  Ugyanezzel a csomaggal mar ebben a honapban latszik a 0.3% kp-re, es a 0.2% utalasokra. vitya bekaphatja.”
 • 39. KisPeter 2013. január 29. 11:39
  „A CIB Bank is "kedveskedett" az ügyfeleinek: az eddigi havi egyszeri ingyenes ATM készpénzfelvételt
  eltörölte, 2013-tól minden készpénzfelvétel (összegtől függetlenül) 320-ba kerül !!!!
  Ez nem 0.3% !!!”
 • 38. KisPeter 2013. január 29. 11:36
  „"Rosszabbul élünk, mint 4 éve..."”
 • 37. gthomek 2013. január 29. 09:34
  „"viszont a bank nem változtathat a szerződésen, ha arról a jogszabály szerint a változást megelőző 60 napon belül nem értesít. Értesítést a mai napig nem kaptam változtatásról. Ha mégis számomra negatívan változtatna, akkor a Bankfelügyelethez fordulok. Hasonló eseteket szívrepesve vár a Felügyelet, tízmilliós bírságokat kaszál. Nekem is meg fog ennyit érni egy levél."

  A bankfiókban elég kifüggeszteni a változásokról szóló értesítést. ;)
  A tranzakciós díj nem külön tételként szerepek, benne van a számlavezetési díjban.”
 • 36. Emberségetavilágnak 2013. január 29. 09:03
  „Macs
  2006-tól intenzíven nyomult egy szűk érdekcsoport, amely hóna alatt a speciális szoftverrel döntési jogkörrel bíró banki szakembereket győzött meg a hitelalap lekötés garantált hozamának előnyeiről.
  A válság alaposan elő volt készítve.”
 • 35. Linka11 2013. január 29. 08:48
  „Tehát, a végeredmény mindegyik Magyar kormány a bankok kormánya és nem a népé. És közben azért,hogy meglegyen a látszat demokrácia,négy évente ugyanarra a négy -ötszáz gazemberre szavazhatunk "zászlótól"
  függetlenül. A régi mondás szerint a fejétől bűzlik a hal !”
 • 34. joy 2013. január 29. 08:14
  „én bankomnál csak a havi 1. ingyenes maradt meg, a többi már min 240 Huf.
  Ez is sz.rabb lett, mint 3 éve volt.
  :o(”
53 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torkos csütörtök: nem a meggazdagodás napja

Kevés vendéglő rendez torkos csütörtököt: haszon nincs rajta, inkább csak reklámértéke van. A szállodákban nincs „torkoscsomag", mivel a Valentin-napra koncentrálnak. Tovább olvasom