Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Tovább csökken a kötelező?

A netrisk.hu piacvezető internetes alkusz 5-7 százalék csökkenést valószínűsít a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díjában.
Ahogy közeledik október 30., a jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjhirdetése, úgy kapnak szárnyra a híresztelések a további díjcsökkenésről, vagy éppen emelkedésről - a netrisk.hu piacvezető internetes alkusz 5-7 százalék csökkenést valószínűsít.

A kalkulációt az MTI által megkérdezett biztosítók úgy készítik, mint ha a kormány nem állított volna be a parlament elé került jövő évi költségvetésbe 27 milliárd forint baleseti adót. A kiszivárgott hírek szerint a kormányzati elképzelés az, hogy a közlekedési balesetek költségeit a közlekedés részvevői fizessék meg. Az idén erre a biztosítók 4,7 milliárd forintot fizetnek be az egészségbiztosítási kasszába, és a jövő évi költségvetés is ezt az összeget tartalmazza. Ezen felül lesz a 27 milliárd forint.

Miután a jövő évi adótörvények még nem kerültek az Országgyűlés elé, csak találgatni lehet az új adó alanyait és alapját. Eddig két lehetőség szivárgott ki: a kgfb áfa-köteles lenne, illetve a súlyadó nőne annyival, hogy az kiadja a 27 milliárdot. A 4,2 millió magyar rendszámú autóra, egyenként közel 6 ezer forint jutna az új adóból.

Ha eltekintünk az új adó bizonytalanságától, a javuló kárstatisztikák és a biztosítóknál végrehajtott költségcsökkentés egyaránt a további díjcsökkenés irányába hatnak - állítja a netrisk. A tavalyi kampányban 17 ezer forint volt az éves kgfb átlagdíj, ez csökkenhet tovább 5-7 százalékkal.

Ezzel szemben egy másik - igaz kisebb - internetes alkusz, a kotelezo.hu díjemelkedésre számít. Az ügyfelei körében végzett felmérés eredménye az, hogy 44 százalékuk díjemelést vár.Olvasóink írták

 • 5. 620829 2011. október 10. 09:15
  „ÚGY LEGYEN...SZAVAZZUNK LEGYEN A FELE!!!!”
 • 4. spiler 2011. október 09. 15:11
  „mi a helyzet az ANGOL rendszámú szgk-al,egyre több szaladgál belőllük...föleg barna bőrüek,mert a csal. pótlékot onnan is kapják,itt meg a segélyt”
 • 3. ruskyy 2011. október 09. 11:27
  „nem lenne egyszerűbb ha kiküldenének minden autósnak egy 6000 forintról szóló sárga csekket, azt szépen perkál minden tulajdonos...
  szánalmas!”
 • 2. KamuNeni 2011. október 09. 08:53
  „Hat szemet egy rendszer az biztos. Meg azok is fizessenek akik balesetbe kerulnek. ill nem azok hanem az egesz orszag, mert ugye ezt az adot mindenkitol vonjak!!!

  Hova mentek mar szerencsetlenek?? a teljes nincstelensegbe?”
 • 1. deszkás 2011. október 09. 07:37
  „Kizártnak tartom a csökkenést köszönhetően az új adónak. És érdekes módon megint meg se emlitik a kötelező nélkül közlekedőket illetve minek néz elébe egy autós ha "külföldivel" aki akár a szomszédja is lehet. Azt hiszem úgy vannak vele miont a szolgáltatók:majd a fizetőknek úgy állapitom meg hogy mégse járjak (ŐK!) rosszul. A Juszt műsorában emlegetett EU-s baleset bejelentő-ről meg hallgatnak.Kötelező?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fitch leminősítette Olaszországot és Spanyolországot is

A Fitch Ratings döntését az "egyre intenzívebbé váló" euróövezeti adósságválság hatásaival indokolta. Tovább olvasom