Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Varga Mihály a Suzuki alelnökével egyeztetett

A kölcsönös együttműködés elmélyítéséről és további beruházások lehetőségéről volt szó.

A kölcsönös együttműködés elmélyítéséről és további beruházások lehetőségéről egyeztetett kedden Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Toshihiro Suzukival, a Suzuki Motor Corporation alelnökével - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A tárca kiemeli, hogy a Magyarországon 22 éve jelenlévő Suzuki számos tekintetben képviseli a kormány gazdaságpolitikai szándékait: a Magyarországra települt legtöbb multinacionális cégnél nagyságrendekkel több hazai beszállítóval dolgozik, folyamatosan fejleszt, tavaly pedig csaknem 1,3 milliárd euró értékben exportált.

A mintegy 3000 munkavállalót foglalkoztató vállalat beszállítói bázisa 25-30 ezer munkahelyet jelent, vagyis családtagokkal együtt számítva a Magyar Suzuki Zrt. csaknem 100 ezer ember számára biztosítja a megélhetést, ami a magyar gazdaság számára szilárd alapot jelent - hangsúlyozza az NGM.

A minisztérium hozzáfűzi, hogy a Suzuki exporttevékenységével jelentős mértékben hozzájárul Magyarország exportteljesítményéhez: a vállalat nemcsak az európai piacot látja el gépjárművekkel, de szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és néhány közel-keleti és észak-afrikai országba - például Izraelbe és Marokkóba - is.

A kormány a hazai beruházók mellett támogatja azokat a külföldi vállalkozásokat, amelyek munkahelyeket és értéket teremtenek, és ezzel hozzájárulnak a magyar gazdaság teljesítményének növeléséhez, az ország fejlődéséhez. A kormány befektetőbarát célkitűzéseinek megfelelően erősíteni szeretné a partnerségi viszonyt a külföldi cégekkel, ezért a kormányzat elkötelezett a befektetői bizalom fenntartásában, Magyarország versenyképességének javításában - olvasható a közleményben.

Az NGM kiemeli: a novemberben kötött stratégiai megállapodás jegyében az üzleti környezet javításával, a befektetőbarát intézkedésekkel a kormány támogatja a Suzuki befektetéseit Magyarországon.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent az élelmiszerboltok száma

Míg Magyarországon tízezer lakosra 19 üzlet jut, addig például Ausztriában hét - közölte a Nielsen. Tovább olvasom