Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Világgazdaság: jön az új Jeremie program

28,5 milliárd forint tőketámogatáshoz juthatnak a kis- és középvállalkozások Magyarországon, miután elindult az Új Széchenyi kockázatitőke-programok társadalmi egyeztetése.

Újabb 28,5 milliárd forint tőketámogatáshoz juthatnak a korai, illetve növekedési létszakaszban lévő, innovatív mikro-, kis- és középvállalkozások Magyarországon, miután elindult az Új Széchenyi kockázatitőke-programok társadalmi egyeztetése; a közkeletű nevén Jeremie kockázatitőke-program két alprogramjában összesen tíz alap juthat ilyen forráshoz - írta a Világgazdaság hétfőn.

A Magyar Vállalkozásfinanszírozási (MV) Zrt.-nél az előzetes visszajelzések alapján jelentős érdeklődésre számítanak. A pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2012. január 29-ig várják, s a javaslatok alapján születhet döntés az elindítandó pénzügyi programok módosításáról, finomításáról. A pályázatok meghirdetése ezt követően történik, a nyertes alapkezelőkkel való szerződéskötés után pedig megkezdődhet az alapok létrehozása - írta a lap.

    Garamvölgyi Balázs, az MV Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese a Világgazdaságnak elmondta, hogy a korábbi pályázat alapján már működő 8 kockázatitőke-alap 2010 második felében kezdte meg az aktív tevékenységet, s az elmúlt másfél évben közel 18 milliárd forint értékben hozott befektetési döntést több mint 60 céltársaság esetében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli küldöttgyűlést tart a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Rendkívüli küldöttgyűlést tart ma a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK). Tovább olvasom