Hadfi Zita második udvarhölgy lett

2021.08.04. 19:10

Szegedi lányt választottak az Anna-bál egyik szépének – Fotók

Egy szegedi diáklány, Hadfi Zita lett az idei Anna-bál második udvarhölgye. Kislány kora óta vágyott az eseményre, amelyre már egy éve készült, hiszen a tavalyi elmaradt. Arra azonban egyáltalán nem számított, hogy a legszebb elsőbálozók közé választják.

Timár Kriszta

Fotó: DM

Szeged, BalatonfüredA hétvégén tartották a 196. Anna-bált Balatonfüreden. A rendezvényen minden eddiginél több fiatal vett rész, hiszen mivel tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, az idén nagykorúvá váltak mellett azok a helyiek is meghívást kaptak, akik akkor töltötték be 18. életévüket. A hagyományoknak megfelelően az est során megválasztották a bál szépét és két udvarhölgyét, az egyik udvarhölgy pedig egy szegedi elsőbálozó lány lett.

Hadfi Zita általános és középiskolás éveit is a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában töltötte, jelenleg az ELTE joghallgatója.

Bár tanulmányai már a fővároshoz kötik, szinte minden hétvégéjét szülővárosában tölti. Ő is azok közé tartozott, akik már több mint egy éve készültek erre a nagy eseményre.

A sminkjét és a frizuráját ő maga készítette.
Fotó: DM

– Eredetileg a tavalyi bálra mentem volna – mesélte a 19 éves Zita, aki már kislány kora óta arra vágyott, hogy egyszer eljusson erre az eseményre.

– Valahogy ez keltette fel annak idején a figyelmemet. Tetszik, hogy egy reformkori hagyományokat felelevenítő eseményen a 21. század fiataljai is részt tudnak venni. Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy lehetővé tették, hogy én is át tudjam élni ennek az eseménynek a varázsát – fogalmazott.

Zita maga készítette el frizuráját és sminkjét, ruháját pedig egy szegedi szalonból választotta ki.

– Egy törtfehér, abroncsos, kövekkel díszített darabot viseltem, amelyről első pillanatban tudtam, hogy tökéletes választás lesz. Amellett, hogy jól éreztem benne magam, sokan meg is dicsérték – mesélte. Az est a Vaszary Villa kertjében kezdődött, ott kapta meg a nyakába a piros-fehér-zöld színű, sorszámozott báli herendi porcelánszívet. Ezt követően zenés menet indult az Anna Grand Hotelba, amelyet a helyiek az utcán figyeltek. A bál helyszínén pedig a vendégek szavazataikkal választották ki a 15 legszebb lányt.

Egy éve készült a bálra.
Fotó: DM

– Sok jelölt feltűnően sokat sétálgatott, hogy minél többen észrevegyék őket, én ezt nem akartam. Ennek ellenére bekerültem a 15 kiválasztott közé. Már ennek is nagyon örültem, azon pedig, hogy a zsűri második udvarhölgynek választott, nagyon meglepődtem, mert nem számítottam ilyesmire. Meg sem fordult a fejemben, hogy a bál szépe lehetek, így a beszédemet is ott kellett hirtelen kitalálnom – mesélte nevetve Zita, aki így a báli élmény mellett egy herendi vázával, egy gyémántokkal kirakott ékszerszettel és egy kétnapos tesztautó-vezetési lehetőséggel is gazdagabb lett.

A joghallgató diáklány nem számított a díjra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában