Kedvencek kavalkádja

2022.10.04. 18:32

Állatmenhelynek gyűjtöttek az iskolások az állatok világnapján - fotógaléria

Nem marad üresen a kutyák hasa az Új esély állatotthonban: az állatok világnapja alkalmából több iskolában is gyűjtöttek állateledelt a mentett négylábúak számára. A világnap megkoronázásaképpen pedig állatsimogatóval várták a gyerekeket az iskolák udvarán.

Majzik Attila

Mindenki megmutathatta a kedvencét az állatok világnapján. Fotó: Majzik Attila

A Galli János, a Bokrosi, a Széchenyi István és a Piroskavárosi Általános Iskolában is kedvenc-parádéval ünnepelték meg az állatok világnapját. Az iskolák udvara egy délutánra állatsimogatóvá változott, ahová mindenki behozhatta a kedvencét. A gyerekek éltek is a lehetőséggel, több mint negyven állatot hoztak magukkal: a „hétköznapi” kutyák és macskák mellett nyúl, fürj, hörcsög és még egy kígyó is bemutatkozott a Piroskavárosi iskola udvarán.

Szremkó János egy gabonasiklót hozott. 

Nincs vele sok gond, havonta csak egyszer eszik. Ha felnőtt lesz, akkor pedig majd még kevesebbszer fog táplálkozni, elég lesz neki évszakonként egyszer enni adni

 – mesélte barátjáról a fiú. Azt is elmondta, hogy a kígyója imád a kókuszforgács között bujkálni.

Bár a gabonasikló nem mérgeskígyó, a gazdája nem vette elő a terráriumából. Helyette jó pár nyuszi várta a simogatást türelmesen.

Ő itt Hógolyó, ő meg Szöszi

 – mutatta be hófehér nyusziját és jókedvű kismadarát Zay Zétény. 

Én gondozom őket, meg a tyúkjaimat is. Iskola után szoktam megetetni, megitatni őket

 – tette hozzá az iskolás.

Az állatok világnapja nem csak a felvonultatott kedvenc-kavalkád miatt volt érdekes a Piroskavárosi iskolában. A különleges naphoz évről évre egy jótékonysági akció is kapcsolódik, idén is az Új esély állatotthon részére gyűjtöttek eledelt. Tavaly is egy hatalmas kupac táp gyűlt össze, idén azonban erre még rátettek egy lapáttal: legalább kétszáz kilónyi száraz- és nedves tápot, konzervet, jutalomfalatokat és kutyaszalámit gyűjtöttek össze az állatbarát gyerekek és szülők. Az adományt még a héten a kisállateledel gyártó Mars Magyarország dolgozói is kiegészítik, az Új esély állatotthonhoz pedig várhatóan a hét vége felé kerül el a sok finom falat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában