Szegedi hírek

2022.12.25. 19:00

Karácsonyi csúnya pulcsiban a rendőrség, a Vadaspark, a Somogyi és a levéltár - fotók

A gyermekklinika után a rendőrök - és felhívásukra több más megyei intézmény is - karácsonyi csúnya pulcsiba öltözött. A cél a figyelemfelkeltés volt - na meg a jó hangulat. Ha olvasóink is szeretik a vicces vagy nem túl szép karácsonyi pulóvereket, ne fogják vissza magukat! Fotózzanak, küldjék el a képet az [email protected]!

Delmagyar.hu

Fotó: Szegedi Vadaspark

December 16-án lapunk is megírta, hogy a szegedi gyermekklinika több osztályán vicces karácsonyi pulóverekbe bújva dolgoztak az orvosok, ápolók. Idén már ötödik alkalommal szervezte meg hazánkban a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat a Csúnya karácsonyi pulcsiban a Gyermekgyógyítókért című akcióját, amelyhez ebben az évben is csatlakozott az SZTE SZAKK Gyermekklinika Hematológiai és Onkológiai Osztálya. De a klinika más ambulanciáján dolgozók közül is sokan úgy döntöttek, hogy karácsonyi pulcsiban dolgoznak. 

Karácsonyi pulcsiban a gyermekklinika dolgozói. Fotó: Török János

Karácsonyi csúnyapulcsis felhívást tett közzé advent idején a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság is facebook oldalán, amihez nyereményjátékot is kapcsoltak. Fotókat vártak a megadott e-mail címre, és december 23-án a képek beküldői közül egy szerencsés egy 50 000 forint értékű, prevenciós és biztonságtechnikai eszközöket tartalmazó csomagot vehetett át: a játékot Dorka és Zente képe nyerte.

 Több intézmény is csatlakozott a rendőrség felhívásához: nem maradhattak ki a figyelemfelhívó fotózkodásból a Szegedi Vadaspark munkatársai sem. Ők arra akarták felhívni a figyelmet a vicces pulóverekkel, hogy a környezetünkben élő állatokért is felelősek vagyunk: a biztonság és a méltó életkörülmények nekik is járnak. 
 

Fotós: Szegedi Vadaspark

A rendőrség karácsonyi pulcsis felhívására a Csongrád-Csanád Megyei Levéltár munkatársai is ünnepi hangulatú felsőkbe öltöztek. Csoportképükkel az egymásért érzett felelősségre, a másikra való odafigyelés fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. 

Fotós: Csongrád-Csanád Megyei Levéltár

Karácsonyi pulcsiba bújt a szegedi Somogyi Könyvtár munkahelyi közössége is. Beküldött montázsukkal arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az év végi ünnepek közeledtével érdemes fokozottan figyelni vagyonunk biztonságára. 

Fotós: Somogyi-könyvtár

A rendőrség részéről posztolt többek között fotót a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, biztonságos, békés és örömteli napokat kívánva. 

Fotós: CSCSMRFK

A CSCSMRFK határrendészeti kirendeltsége sem maradt ki a sorből, még Démon, a négylábú bajtárs is csatlakozott egy fotó erejéig - rámutatva, hogy nem csak egymásért, hanem a környezetünkben élő állatokért is felelősek vagyunk, a téli hónapokban különösen figyeljünk rájuk!  

Fotós: CSCSMRFK

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában