Szegedi hírek

2022.12.16. 16:23

A szegedi gyermekgyógyítók is csúnya pulcsiban dolgoztak

Vicces karácsonyi pulóverben telt a péntek hazánkban több ezer embernek, köztük a szegedi Gyermekklinika számos dolgozójának is. A gyermekgyógyítókra és az onkológiai betegek kezelésének fontosságára hívták fel a figyelmet. Adományokat is gyűjtöttek az akció során.

Kiss Anna

A gyógyítók és az osztályon fekvő betegek is csúnya pulcsiban töltötték a pénteket. Fotó: Török János

Idén már ötödik alkalommal szervezte meg hazánkban a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat a Csúnya karácsonyi pulcsiban a Gyermekgyógyítókért című akcióját, amelyhez ebben az évben is csatlakozott az SZTE SZAKK Gyermekklinika Hematológiai és Onkológiai Osztálya. De a klinika más ambulanciáján dolgozók közül is sokan úgy döntöttek, hogy karácsonyi pulcsiban dolgoznak pénteken.

Fotós: Török János

Bartyik Katalin, a szegedi Hematológiai és Onkológiai Osztály vezetője is csúnya pulcsiba bújt, lapunknak pedig elmondta, az osztályon fekvő betegek nagyon kedvelik ezt az akciót, sőt idén a gyermekek is karácsonyi pulcsiba öltöztek, ezeket a Reménysugár – a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítványtól kapták. Megjegyezte, az ünnep közeledtével számos felajánlás érkezik az osztályra, ahol jelenleg hatan gyógyulnak, de a cél az, hogy karácsonyra mindenki hazamehessen.

A Reménysugár – a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány ügyvivője, Erdős Anita is humoros pulcsit viselt pénteken. A Délmagyarországnak arról beszélt, hogy a csúnya pulcsis mozgalom a gyermekgyógyítókra, valamint az onkológiai betegek gyógyításának fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, miközben adományokat is gyűjtenek a hazánkban működő 8 onkológiai központ számára. Hozzátette, a 49-es kód 13600-as telefonszámra történő elküldésével 500 forinttal lehet támogatni a gyermekgyógyítókat. A befolyt összeggel minden évben más-más centrumot segítenek.

Fotós: Török János

Az akciót szervezők célja az, hogy a daganatos gyermekek méltó körülmények között gyógyulhassanak, az orvosok és az ápolók pedig a lehető legkorszerűbb műszerekkel gyógyíthassák a csöppségeket. Minden évben cél az is, hogy december 16-án országszerte 3 ezren viseljenek karácsonyi pulcsit.

Nagy Andrea klinikai szociális munkás kérdésünkre elárulta, idén a befolyt támogatásokból a kis betegek számára No Isolation nevű okoseszközt vásárolnak majd, amelynek segítségével be tudnak kapcsolódni az iskolai tanórába a gyermekek, akik így láthatják az osztálytársaikat, beszélgethetnek velük. Jelezte, a csúnya pulcsis akció a 21 .század elején két kanadai férfi ötlete volt, akik ünnepi pulcsipartit szerveztek azért, hogy pénzt gyűjtsenek rákbeteg barátjuk megsegítésére, a világban ez után kezdett el elterjedni a kezdeményezés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában