Ízelítő

2023.02.01. 17:03

Operettműsorral kedveskedtek az időseknek

A vasárnapi operettgálából adtak ízelítőt tegnap délután a fellépők a Kálvária sugárúti idősotthon lakóinak. Az ingyenes programon zongorakísérettel hangzottak el a legnagyobb slágerek.

Munkatársunktól

Fotó: Török János

Mint arról korábban már beszámoltunk, nagyszabású operett gálát rendeznek vasárnap az IH Rendezvényközpontban. Peller Károly és Oszvald Marika mellett szegedi művészek lépnek majd színpadra, a programnak pedig olyan nagy sikere volt, hogy a hamar teltházassá vált esti előadás mellé egy délutánit is meghirdettek.

Fotó: Török János

Természetesen tudjuk, hogy vannak, akik még így sem tudnak eljönni, például koruk vagy egészségi problémáik miatt. Ezért gondoltuk, hogy az előadásból adunk egy kis ízelítőt a Kálvária sugárúti idősotthon lakóinak – mesélt lapunknak a kezdeményezésről Peller Károly, a Budapesti Operettszínház művésze. A szerda délután megtartott ingyenes programra több mint félszáz nyugdíjas jött el. Mivel az épületet éppen felújítják, a közeli Fogyatékosok Nappali Intézményébe sétáltak át. Aki nem tudott ennyit sem mozogni, autóval vitték a helyszínre.

Maga a kedvencem – kiáltott fel egy idős asszony, amikor meglátta a fővárosi színészt. 

Egyem a szívit, végre élőben látom. Nem hittem, hogy ezt még megélem – lelkendezett. Hasonlóan boldog volt Faragó Mihályné is. 
Végre egy kicsit kimozdultunk. Ez nagyon sokat számít. Bár mindennap a tévében hallgatom az operettslágereket, miközben rejtvényt fejtek, élőben azért mégis más – mosolygott. Szinte csak nőket láttunk a rögtönzött nézőtéren, Juhász István a hátsó sorban, egymagában üldögélt. 
Nem zavar, a szállón sincs sok férfi – mosolygott. Mint mondta, zenét hallgatni ő is szeret, főleg ha élőben szól, jó kikapcsolódásnak tartotta, hogy eljöjjön erre a programra.

Fotó: Török János

A közel egyórás műsorban fellépett Vajda Júlia, Szilágyi Annamária, Kónya Krisztina, Cseh Antal, László Boldizsár és Kendi Lajos is. A legnépszerűbb operettslágerek zongorakísérettel hangzottak el, Pál Tamás kísérte a művészeket. Hozzájuk a vasárnapi előadáson csatlakozik majd Nánási Helga és Oszvald Marika is. Peller Károly elárulta, a hétvégi gálán egy bejelentést is hallhatnak majd tőle a nézők, Szeged kulturális életével kapcsolatos további terveiről.

Fotó: Török János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában