Szegedi hírek

2023.02.15. 20:40

Párkapcsolati tanácsadással kezdődött a szabadegyetem - Fotók

Munkatársunktól

Kozma-Vízkeleti Dániel szakpszichológus többször kiemelte, a harmonikus párkapcsolat nem a puszta választáson múlik. Fotó: Karnok Csaba

A tartós és kiegyensúlyozott párkapcsolat volt az SZTE Szabadegyetem szerdai szemeszternyitó előadásának témája a Házasság hete programsorozathoz kapcsolódóan. Az előadások legfőbb célja, hogy élő kapcsolatot alakítsanak ki a tudományok és a közönség között.

Az első előadó Kozma-Vízkeleti Dániel klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta volt, aki több mint két évtizede foglalkozik krízisbe került párokkal, családokkal. Humorral bőségesen fűszerezett előadásában a harmonikus párkapcsolat legfőbb építőköveiként az önreflexió fontosságát, a hiedelmek elengedését, az értékérzékeny szemléletet, a megítélés helyett az érdeklődés előtérbe helyezését, valamint a kérés hangján történő igénykifejezést emelte ki. 

A párterapeuta a fiatal egyetemi hallgatók nagyarányú jelenléte okán többször hangsúlyozta, hogy a kiegyensúlyozott párkapcsolat korántsem pusztán a választáson múlik, hanem, hogy azután mit kezdenek a felek egymással. Hogy képesek-e biztonságot nyújtani egymásnak, ugyanakkor segíteni a másikat a változások átélésében. Képesek-e összecsiszolódni. 

Az előadó legtöbbször ismételt jó tanács az volt, hogy bárhogy döntünk, bármit csinálunk, ne játsszuk el, hogy meglepődünk a következményein. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában