Református iskolák országos úszóbajnoksága volt Vásárhelyen

2023.04.15. 18:10

A medencében csakis önmagukat kellett legyőzni - Fotók

Az ország református iskolái Hódmezővásárhelyen tartották úszóbajnokságukat szombaton, ahol Risztov Éva is személyesen köszöntötte a gyerekeket. Rendezvényükön a közösségi élmény a vetélkedésnél is fontosabb volt.

T. Sz.

Ha megszeretted az úszást, soha nem tudod elengedni. Fotó: Tábori Szilvia

Az ország minden szegletének református iskolájából érkeztek diákok a hódmezővásárhelyi szombati országos úszóbajnokságra. A négy év után újra megrendezett eseménynek ezúttal a dél-alföldi város adott otthont, ahol az érintettek szerint a vetélkedés izgalmát, a díjazásokat is felülmúlta a közösségi élmény, az együtt töltött idő.

A jövőre 30. születésnapját ünneplő Református Iskolák Diáksport Szövetségének elnökségi tagja, Telekes Tamás 20 tanulót kísért el. Mint azt lapunknak elmondta, a sportversenyek sokféle üzenetet képviselnek. Megjelenítik a kitartó munkát, a küzdeni akarást, és ami a legfontosabb, a közösségi élmény fontosságát. A tudást és tapasztalatot, hogy a tizenötödik helyezést az elsőhöz hasonlóan tudni kell elfogadni és becsülni.

Fotó: Tábori Szilvia 

– A református iskolák feladata, hogy Istent felmutassák – hangsúlyozta Telekes Tamás. Hozzátette, a mai világban számtalan tényező miatt távolodhatnak a diákok a sporttól, az őket támogató felnőttek feladata tehát fenntartani a bennük munkáló igényt a közösségi kapcsolódások, a mozgás öröme iránt. Hosszú távon ebből profitálnak majd.

Azt már a Risztov Éva olimpiai bajnok úszó, a XVII. Széchy Tamás Emlékverseny meghívott vendége mondta el lapunknak, hogy az úszás valóban küzdelmes, de sok más sportághoz hasonlóan olyan sikerélményt és tudást kínál, amely egész életünkre kihat. 

– A medencében csakis önmagunkat kell legyőzni. A sportban szerzett kitartásra ösztönző tapasztalat segít helytállni az élet más területein, munkavállalóként vagy családfenntartóként. Ha valaki megszereti az úszást, soha nem tudja elengedni – fogalmazott. Hozzátette, ebben pedig hatalmas szerep jut a kiváló edzőknek, pedagógusoknak.

A versenybíróság elnökeként Bán des Fontaine Annamária arról beszélt, hogy a Hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség és a fenntartásában működő intézményei, az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola, a Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, illetve a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola közös erővel kiválóan megszervezte a versenyt, ami csapatmunka nélkül nem valósulhatott volna meg.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában