Helyi életstílus

2023.04.05. 20:41

Tavaszra vár a Maros-part

A Maros-parton átvizsgálták a fákat és a kalandpark játékelemeit, valamint elvégezték a közeli lombkoronasétány karbantartását is. A strand területére már most jöhetnek az érdeklődők, a lombkoronasétányra a hónap végéig várni kell.

Szabó Imre

– Már csak jó idő kell, és élettel telhet meg a makóiak kedvelt pihenőhelye, a Maros-part – hangzott el tegnap kora délután a strandon tartott sajtótájékoztatón. Az új szezonra való felkészülés hátteréről Farkas Éva Erzsébet polgármester, Ember Alex, a Makói Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója és Fekete Tibor, a Városgazdálkodási divízió helyettes vezetője adott tájékoztatást.

Mint elhangzott, a Maros-parti strand területén található kalandpark már szerdán kinyitott. A turisztikai attrakcióelemeket – mint például a folyó felett átsikló canopy-pálya és az inga – már felülvizsgálták, a fákat úgyszintén, a zöldterületeket pedig felújították, kicsinosították. Új eszközök beszerzésére is készülnek. Hogy sikerül-e, az az uniós pályázati források függvénye. A tavaszi szünet után a kalandpark a hétvégéken lesz nyitva, és büfé is fogadja az érdeklődőket.

A közeli, 10 éve átadott lombkoronasétányt is átnézték, a fém- és faszerkezeteket, ahol szükséges volt, kicserélték, elvégezték a felületkezelést. Erre 18 millió forintot költöttek. A nyitással együtt a felújítást követően régóta nem használt élményelemet is újra átadnak a közönségnek. A lombkoronasétány megnyitás a hónap végén várható. A belépőárak picit nőttek: teljes áron 1200, térségi kártyával 600 forint, a makóiak pedig továbbra is ingyen látogathatják a lombkoronasétányt. Egy lecsúszás ára a toronyból benne van a jegyárban.

Farkas Éva Erzsébet összefoglalásként azt mondta, a városnak fontos, hogy a Hagymatikum bővítése mellett más szolgáltatásokat is nyújtson a helybelieknek és az ide látogatóknak – ezért is fontosak a Maros-parti fejlesztések. A jövőben az üdülőövezetet a vármegye bevonásával a kerékpáros- és a vízi turizmusba is szeretnék az eddigieknél jobban bevonni, például az ide vezető kerékpárút megépítésével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában