Szeged

2023.06.28. 17:46

50 éves lett a családi vállalkozás - Galéria

Munkatársunktól

Régi és új ügyfelekkel ünnepelték együtt a születésnapot. Fotó: Karnok Csaba

Ötven évvel ezelőtt döntött úgy Prágai András Mihály, hogy úri szabóságot nyit a Bartók téren, amely később már divatüzletként üzemelt, majd a rendszerváltás után felesége optikai múltját is kamatoztatták az üzletben, így megnyitott a Prágai Látszerészet, ahol a márkás táska vagy öv mellé ugyanolyan márkájú szemüvegkeretet is tudtak választani a vásárlók. Mintegy két évtizede azonban már csak látszerészetként üzemel a Bartók tér 11. szám alatti üzlethelyiség, viszont tavaly néhány házzal odébb, a Bartók tér 5. szám alatt a család megnyitotta a Boutique Optique by Prágai üzletet, amelyben újjáéledt a szülők egykori elképzelése.

Szerdán az utóbbi üzletben ünnepelték meg az ötvenedik születésnapot, azonban ez a születésnapi parti teljesen eltérő volt a megszokottól, hiszen nem a vendégek vittek ajándékot, hanem ők kaptak, 30, 40, vagy 50 százalékos kedvezményt.

Prágai András, a Prágai Látszerészet tulajdonosa lapunknak elmondta, büszkék arra, hogy tavaly két új üzlettel bővültek, így a születésnapot már három üzlettel ünnepelhetik. Kiemelte, céljuk az, hogy a családjuk által alapított vállalkozást minél tovább fenntartsák, hiszen mára a szemüveg divatkiegészítővé vált.

Beszámolt arról is, hogy az eddig elért sikereik közül arra a legbüszkébb, hogy már náluk is kapható Cartier keret. Ilyet hazánkban ugyanis csak három városban lehet vásárolni, Budapesten, Szombathelyen és most már Szegeden is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában