Napszínes

2023.06.27. 21:30

Gyorsulni akart

Kiss Anna

Autóval könnyebb – gondolta a száguldásra vágyó csiga. Fotó: Kiss Anna

Bár cseppet sem kedvelem a csúszó-mászó állatokat, néhány kivétel azonban mégis van, ilyen például a csiga. Roppant aranyosak tudnak lenni a kicsi csigák, ahogy igyekeznek előrébb jutni néhány millimétert igen hosszú idő alatt, és ha sikerül elérniük a célt, akkor vígan tanyáznak ott. Így volt ez azzal az aprócska csigusszal is, ami az autónk ablakán napozott, viszont elgondolkodtatott, hogy vajon merről és mikor indulhatott útnak, hogy a hátsó ablak közepéig sikerült jutnia a néhány napja egy helyben parkoló autón.

Mindenesetre szerintem biztosan úgy volt vele, hogy végre egyszer az életében élvezheti majd a gyorsaságot és száguldozhat, rövid idő alatt megtehet több kilométert is, hiszen ahogyan épp egy csigáról, Turbóról szóló mesében hallhattuk: sem az álom nem lehet túl nagy, sem pedig az álmodó túl kicsi. Egyébként ez az egyik kedvenc idézetem a mesékből, amelyek nekünk, felnőtteknek is sok dologra felnyithatják a szemünket.

De visszatérve a mi kis csigánkhoz. Nem lett belőle utas, jobbnak láttuk, ha inkább visszahelyezzük a zöldbe, egy hatalmas levélre. Lehet, hogy a száguldozással kapcsolatos álmának így útját álltuk, de az épségét mindennél fontosabbnak tartottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában