Összesítésben 3. helyen végeztek a vásárhelyi csapatok

2023.06.14. 14:40

Kolimpiai küldetésben jártak a Cseresnyés kollégistái

Sikeresen szerepeltek a HSZC Cseresnyés Kollégium diákjai a Szekszárdon megrendezett Kolimpián. Több versenyszámban is indultak csapataik.

Munkatársunktól

Igazán jól szerepeltek a Kolimpián a vásárhelyi Cseresnyés Kollégium diákjai. Fotó: HSZC Cseresnyés Kollégium

Már visszaúton a jövő évi csapatok összeállítását tervezgették a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium diákjai, miután sikeresen szerepeltek a XIII. Kolimpia sportrendezvényen Szekszárdon. A I. Béla Gimnázium és Kollégium által szervezett rendezvényre az ország minden területéről, tíz intézményből érkeztek csapatok.

Aranyérmes futók

A HSZC Cseresnyés Kollégium tanulói fiú és lány kispályás fociban, asztaliteniszben, váltó futásban és  katonai akadálypályán versenyeztek. Sokáig eredményesen és sikeresen versenyeztek ping-pongban, de sajnos a fiúk az utolsó fordulóban vereséget szenvedtek, így nem tudtak a döntőben játszani. Fejes Viktória viszont bejutott a csoportból a finisbe, ahol sikeresen megszerezte a harmadik helyet. A szombat a váltófutásról és a fiú-lány fociról szólt. Előbbiben Horváth Vanda, Madari István, Rumi István és Sánta Henrietta képviselte a kollégiumot. A csapat hatalmas küzdelem után elsőként szakította át a képzeletbeli célszalagot, így megnyerték az első aranyérmüket. 

Fotó: HSZC Cseresnyés Kollégium

A kispályás labdarúgók

A váltók után azonnal kezdődtek a kispályás labdarúgó mérkőzések. A mérkőzések alatt nagyon fegyelmezett és taktikus játékkal a lányok a második helyet szerezték meg, Komlósi Anna a legjobb játékos címet is elhozhatta. A fiúknak a negyedik helyezést sikerült elérniük, miután a 3. helyért zajló helyosztó mérkőzésen döntetlen után az ellenfél eggyel több büntetőt lőtt be.

A következő napon katonai akadálypálya következett: a csapatoknak egy sebesült bábut kellett akadályokon, vizes árkon át kimenekíteni, de volt kúszás-mászás, kötéllétra, gránátdobás, egyensúlyozó feladatok, kötélhágcsó, traktorgumi vontatás, és ráadásként menetfelszerelésben húzódzkodással csökkenthették a teljesített időt. A katonai Cseresnyés csapat tagjai Madari István, Polgár László, Rumi István és Sánta Henrietta gyors és pontos munkával elhozta az első helyet.

Összesített bronzérem
Összesítve a három nap versengése alatt két első, egy második és egy harmadik helyezést értek el. Annak ellenére, hogy intézmény diákjai csak a versenyszámok felén indult, összesítésben mégis megszerezték a 3. helyezést, ami a Cserkó csapat felkészülésének és a versenyzéshez való hozzáállásának dicsérete.

Az esti programokat kollégistáink csapategységben biliárdozással, csocsózással, táncolással és közös városnéző sétákkal töltötték. A három nap alatt jó volt látni, ahogy diákok szívből szurkoltak egymásért, valamint folyamatosan keresték egymás társaságát.

A diákokat Kiss Pál programvezető és Kovács József nevelőtanár készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában