Szegedi hírek

2023.07.26. 20:23

Kihirdették az idei felsőoktatási ponthatárokat – Ennyi ponttal lehetett bekerülni idén a legnépszerűbb szakokra

Kihirdették a pontokat, mi pedig összeszedtük, hogy mennyit kellett gyűjteni ahhoz, hogy bekerüljenek a jelentkezők a legnépszerűbb szakokra.

Delmagyar.hu

Idén legtöbben a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karra jelentkeztek, de a hagyományosan népszerűnek számító szakok sem maradtak nagyon el a BTK-tól. Második a Természettudományi és Informatikai Kar, de sokan szeretnének tovább tanulni a Juhász Gyula Pedagógusképző karon is. Nőtt az érdeklődés az agrár területek iránt és a gazdaságtudományi területeken is sokan szeretnék képezni magukat. Ebből következik, hogy a népszerű szakirányok a mezőgazdasági alapszak, ahová 220 ponttal lehetett bekerülni, a gazdálkodás és menedzsment, ahová 407 pont kellett, a pénzügy és számvitelhez 401 pont, a turizmus és vendéglátás alapszakra pedig  396 pont kellett.   


Népszerű még az orvos- és egészségügyi területen az ápoló, amihez idén 200 pont kellett, a gyógytornász (387 pont) és az általános orvos szak is (428 pont). És a Gazdaság Tudományi Kar távoktatásos formában hirdetett menedzsment szakára pedig 233 pont kellett a tavalyihoz képest kétszer annyi jelentkezőnek, hogy bekerüljenek.

A lenti táblázatokban pedig megtalálják az összes indított szak ponthatárát.

Táblázat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában