Helyi életstílus

2023.07.16. 08:30

Nokia Young Scientist díjjal gazdagodott az SZTE hallgatója

Az SZTE Mérnöki Kar Robotika Laboratóriuma a gyakorlati oktatás mellett számos kutatási témát rejt önmagában. Magony Gergely mechatronikai mérnök hallgatót kérdeztük OTDK-s tapasztalatairól.

Delmagyar.hu

Fotó: Magony Gergely

Magony Gergely másodéves mechatronikai mérnök MSc hallgató az „IMU/wireless technológiákon alapuló beltéri lokalizációs algoritmus kifejlesztése” című pályamunkájával a Mechatronika, biomechatronika, robotika 3-as tagozatban az előkelő II. helyezést érte el a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekciójában – számolt be róla az SZTE. 

Magony Gergely munkáját Nokia Young Scientist Award szakmai díjjal is megjutalmazták. Ennek kapcsán 2023. július 5-én a Nokia Skypark rendezvénytermében bemutatta kutatását és átvette a jól megérdemelt díját.

Fotó: Magony Gergely

Magony Gergely kutatási témája a beltéri lokalizáció, aki úgy gondolja, hogy a téma rendkívül fontos területe a mai technológia fejlődésének, legyen szó akár beltéri raktározási feladatokról, vagy beltéri drón irányításról. Dolgozatának témavezetői: Dr. Odry Ákos és Dr. Sarcevic Péter főiskolai docensek, akik a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Mechatronikai és Automatizálási Intézet munkatársai.  

A fő célkitűzés az volt, hogy új megoldást találjanak témavezetőivel együtt a beltéri lokalizációra, low-cost technológiák használatával, ami az eredmények alapján szignifikáns javulást mutatott. A kutatás eredményeit szeretnék egy tudományos cikkben is publikálni, hogy megosszák az eredményeket és hozzájáruljanak a kutatási terület fejlődéséhez.

A dolgozat konklúziója az volt, hogy a beltéri lokalizáció megoldható low-cost technológiákkal is, amelyekkel jelentős költségmegtakarítás érhető el az ipari és logisztikai alkalmazások terén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában