Helyi életstílus

2023.11.15. 15:40

Gazdag év végi program Csengelén

Egész évben több közösségi programot szerveztek Csengelén, de november és december ebből a szempontból is kiemelkedő. Minden eseményre szinte el sem lehet menni, válogatni kell a kínálatból.

Imre Péter Géza

Jól érezték magukat Csengelén a Nyugdíjas Polgármesterek Klubjának tagjai. Archív Fotó: Imre Péter

Az elmúlt öt napban három programnak adott otthont Csengele: pénteken tartották a Márton-napi fáklyás felvonulást, szombaton a Szent Imre családi nap következett bűvészkedéssel, konfliktuskezelő tréninggel, játékos vetélkedőkkel, fáklyás körmenettel és szentmisével, a sort a Nyugdíjas Polgármesterek Klubjának keddi látogatása zárta. De elég csak pár hónapot visszautazni az időben, eszünkbe juthat a sikeres Lada-BMW Fesztivál augusztus elején, a falunapok pünkösdkor, valamint a gazdanap és traktoros találkozó különböző versenyekkel a nyár utolsó napjaiban.

Az év végéig nagyon sűrű lesz a program – tudtuk meg Tóth Tibor polgármestertől, aki máris sorolta a kínálatot. Szombaton műsoros, belépős gasztroest lesz a faluházban, amit a november 30-án, 17.30-kor kezdődő közmeghallgatás követ, amelynek témája mintegy 300 hektárnyi terület mezőgazdaságiból gazdasági övezetté átminősítése lesz. December 3-án és 17-én, a második és a negyedik vasárnapon tartanak adventi gyertyagyújtást műsorral a József Attila téren. A faluvezető azzal indokolta ezt a megoldást, hogy amikor minden hétvégén gyújtottak gyertyát, alig érkeztek lakosok az eseményre.

A két adventi ünnep között rendezi meg az általános iskola december 9-én a Mikulás bált a faluházban, amelyre a szülők szendvicseket, süteményeket készítenek, azok megvásárolhatók és a befolyt összeget a diákönkormányzat – a tanárok segítségével – az iskolára és a tanulókra fordítja. A másik, a két adventi vasárnap közé eső esemény, az idősek köszöntése december 12-én, szintén a faluházban. A csengelei szépkorúak 10 ezer forint készpénzt kapnak az önkormányzattól, illetve főként húsokat tartalmazó élelmiszercsomagot a kóser vágóhídtól, mindkettő évekre visszanyúló hagyomány.

A karácsony előtti utolsó rendezvényünk december 20-án a második hídivásár, ami szegedire hajazó nevét a faluház előtti, tavaly felújított kis hídról kapta. Lesz zsíros kenyér, forró tea, a gyerekek ajándékokat készítenek, amit megvehetünk és az ünnepi hangulat is garantált

 – ígérte Tóth Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában